Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ahmet Yeşil'in yeni sergisi 'İz/ler' sanatseverlerle buluşuyor

Ressam Ahmet Yeşil’in son dönem çalışmalarından oluşan “İz/ler” başlıklı yeni kişisel sergisi, 14 Aralık’ta Brieflyart Galeri’de açılıyor.

Ahmet Yeşil'in yeni sergisi 'İz/ler' sanatseverlerle buluşuyor

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sergi açan, karma sergilere dahil olan ressam Ahmet Yeşil’in son dönem çalışmalarından oluşan "İz/ler" serisi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

"İz/ler" diğer çalışmalarında olduğu gibi çok katmanlı, çok sesli eserleri barındırıyor.

'AHENK İÇİNDE FIRÇANIN RİTMİYLE TUVALE YANSIR'

Sergisine dair açıklamalarda bulunan Yeşil, "Aslında sanatçı eserlerini oluştururken duygularının izlerini aktarmak için yola çıkmaz. Duygu potasında erittiği tüm bu duygu anıları, birikimleri, yaşanmışlıkları, özlemleri, tutkuları, heyecanları, düşüncüleri, acıları, mutlulukları resmin oluşum sürecinde bir ahenk içinde fırçanın ritmiyle tuvale yansır.

Resim bittiğinde bu ritim ahengi sanatçının kendisine de yepyeni sorular sormasına yol açar. İzleyici kadar sanatçı da resmin karşısında onlarca sorunun cevabını arar. Resim artık bir duygu denizidir.

İzler, imgeye dönüşmüştür. Artık izleyici bu imgeler arasında kendi gerçeğini, kendi duygu fırtınalarını görmeye başlar. Sanatçı geri planda, hem kendi resmini hem de resmini inceleyenlerini izler" ifadelerini kullandı.

'İz/ler' sergisi, 14 Aralık 2023-14 Ocak 2024 tarihlerinde salı-cumartesi günleri 11.00-18.00; pazar günleri 13.00-18.00 saatleri arasında Brieflyart’ta ziyaret edilebilir.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Yeşil İz/ler