Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bacon'ın George Dyer'ı resmettiği portre Londra'da açık artırma ile satılacak

Francis Bacon'ın 'aşk perisi' George Dyer'ı resmettiği portre, Dyer'ın intiharının ardından ilk kez Londra'da Sotheby's müzayede evinde açık artırmaya çıkarılıyor. Tablonun en az 5 milyon sterline alıcı bulması bekleniyor.

Bacon'ın George Dyer'ı resmettiği portre Londra'da açık artırma ile satılacak

Dışavurumculuk akımının usta temsilcilerinden ressam Francis Bacon'ın, büyük aşkı George Dyer'ı resmettiği 'Study of George Dyer', 50 yıl sonra Sotheby's tarafından modern ve çağdaş sanatlar satışı kapsamında açık artırmaya çıkarılıyor.

EN AZ 5 MİLYON STERLİNLİK TEKLİF BEKLENİYOR

The Guardian'ın haberine göre; Bacon'ın en iyi eserlerinin tüm özelliklerini taşıdığı aktarılan tablonun önümüzdeki ay Londra'da düzenlenecek müzayedede 5 milyon ila 7 milyon sterlin arasında bir fiyata alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

Bacon'ın sanat kariyerinde bir kırılma noktası olabilecek eser, uzun yıllardır onu takip eden bir trajedinin gölgesinde anılıyor.

SEVGİLİSİ İNTİHAR ETTİ

Bacon, retrospektifi için özenle seçtiği ve rivayetlere göre hayatının aşkını resmettiği bu eser ilk kez görücüye çıkaracağı sergiden 36 saat önce sevgilisi Dyer'ın, kaldıkları otel odasında aşırı doz uyku hapı ve alkol alarak intihar ettiğini öğrenmişti.

ESERLERİ SIK SIK GÜNDEME GELİYOR

Ünlü İngiliz ressam Francis Bacon'un tabloları ayrıca, açık artırmalardaki satış fiyatları üzerinden de sık sık gündeme geliyor.

Ressamın 1969 yılında yaptığı 'Lucian Freud üçlemesi' de 2013'te New York'ta düzenlenen açık arttırmada 142 milyon 405 bin dolara alıcı bulmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Açık artırma Francis Bacon George Dyer londra

İlgili Haberler