Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CRR Konser Salonu'nun yeni sezon konser programı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 2024 sezonuna 20 Ocak Cumartesi akşamı, "Leticia Moreno & CRR Senfoni Orkestrası" konseriyle adım atıyor.

CRR Konser Salonu'nun yeni sezon konser programı belli oldu

CRR'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan, 2023'ün ilk 9 ayında İBB Orkestralarının 239 konserle dinleyicilerle buluştuğunu ve İBB sahnelerinde, sokaklarda, meydanlarda da 1428 konserin düzenlendiğini söyledi.

Genç müzisyenler için "Genç Müzisyenlere Destek Bursu" projesini başlattıklarına işaret eden Aslan, "CRR Bestecilik Akademisi'nde 3 ay boyunca 33 öğrenciye eğitimler verdik, dünya müzisyenleriyle yürüttüğümüz 'Ustalık Sınıfı' projesiyle de geleceğin müzisyenleri için eğitim programları gerçekleştirdik" dedi.

Volkan Aslan, geçen yılın ilk 9 ayında İBB sahneleriyle çocuk ve yetişkin oyunları ile özel tiyatrolara kapıları açtıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Sanat mekanlarımızın bir yandan sayısını çoğaltıp, işlevlerini çeşitlendirirken, öte yandan kentteki sanat girişimleri ve kolektiflerinin de kullanımına açarak onlarla paylaşmayı hedefliyoruz. 2023'ün ilk 9 ayında kültür ve sanat kurumlarına, derneklere ve bağımsız sanatçılara sivilleşme politikamız doğrultusunda mevcut salonlarımızı 460 kez tahsis etmekle yetinmiyor, 'yeni nesil kültür merkezi' adıyla sivilleşmenin ilk durağı olacak İBB Kültür ve Sanat Odağı'nı hayata geçirmek için çalışmalar yürütüyoruz.

Bağımsız sanatçıların üretim yapıp eserlerini sunabilecekleri alanların kısıtlı olduğu kentimizde, tiyatrocuların, müzisyenlerin, ressamların, çağdaş sanatçıların, dansçıların provalarını yapıp sanatlarını sergileyecekleri farklı işlevleri esnek biçimde barındıran yapı olarak inşa edilen İBB Kültür ve Sanat Odağı, İstanbul'da sivilleşen kültür ve sanat anlayışının ilk örneği olacak.

2 bin 200 kişilik çok kullanımlı büyük salon, 600 kişilik tiyatro salonu, Black Box, özel tiyatrolar için 4 adet prova sahnesi, müzisyenler için kayıt olanağı da bulunan müzik prova stüdyoları, kütüphane, ortak çalışma alanları ve tüm kentlilerin kullanımına sunulacak atölyeler yer alacak."

'DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELECEKLER'

CRR Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan ise "Geçtiğimiz sezonlar boyunca sizlerin desteği ve ilgisiyle, ulusal ve uluslararası birçok önemli konser ve müzik etkinliğine ev sahipliği yaptık. Bu yıl da sanatın farklı renklerini ve dünyanın dört bir yanından gelen dünyaca ünlü isimleri ağırlayacağımız bir program hazırladık." dedi.

Toplantıda ayrıca İBB Kültür Etkinlikleri Müdürü Gülayşe Eken, programlar hakkında bilgi sundu.

CRR'de yeni sezonda konser verecek isimler arasında İspanyol keman sanatçısı Leticia Moreno, caz dünyasının önde gelen piyanistlerinden Antonio Farao, Azerbaycanlı müzisyen Alafsar Rahimov ve Portekiz'in yükselen fado yıldızı Sara Correia yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR)

İlgili Haberler