Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Deadpool & Wolverine filmi Çin'de sansürlendi

'Deadpool & Wolverine'in Çin'deki gösterimi öncesi sansürlendiği öğrenildi. Şiddet sahneleri ve diller arası farkın gerekçe gösterildiği sansürle ilgili bazı kaynaklar, sahnelerdeki kesintinin filmin bütünlüğü bozacak nitelikte olmadığı iddia ettiler.

Deadpool & Wolverine filmi Çin'de sansürlendi

Marvel evreninin yetişkinlere yönelik en büyük serilerinden biri olarak kabul edilen 'Deadpool & Wolverine', 26 Temmuz'da Kuzey Amerika ülkeleri ile aynı anda Çin'de de gösterime girecek.

Çin'deki gösterimde, "kan ve şiddet içeren bazı sahneler ve diller arası farklılıktan kaynaklanacak sorunlar" nedeniyle filmde "asgari düzeyde kesintiler" olacağı açıklandı.

Bu Çin'de yabancı bir filme uygulanan ilk sansür değil. Ülkede dağıtıma girecek tüm yabancı filmlerin ithalatı için izin alınması, sansürden geçmesi ve yerel makamlar tarafından bir gösterim tarihi verilmesi gerekiyor.

'Deadpool & Wolverine'in ülkedeki Film Bürosu tarafından onaylanan 26 Temmuz'daki Çin gösterimi, Çin'de yerel saatle pazartesi sabahı Marvel'in yerel Weibo (sosyal medya) hesabı aracılığıyla duyuruldu ve daha sonra Disney tarafından onaylandı.

'KESİNTİ' AÇIKLAMASI

Disney ve Marvel filmdeki sansür hakkında net bir açıklama yapmazken, kesintilerin "asgari düzeyde olduğu ve şiddet, kan ve vahşet ile dilden kaynaklandığı" bildirildi.

Stüdyoya yakın kaynaklar, hikaye anlatımının bütünlüğünü etkileyecek hiçbir kesinti yapılmadığını ve filmin Deadpool ruhuna sadık kaldığını iddia ettiler. 


Haber Kaynağı : 12punto

Deadpool & Wolverine Çin Sansür

İlgili Haberler