Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eyfel Kulesi yakınlarına bırakılan gizemli tabutlar: Sırrı çözüldü

Fransa’nın başkenti Paris’in sembollerinden Eyfel Kulesi yakınlarına bırakılan boş tabutların gizemi çözüldü. Fransız Bayrağı’na sarılı tabutları taşıyan araç şoförüyle birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Eyfel Kulesi yakınlarına bırakılan gizemli tabutlar: Sırrı çözüldü

İstihbarat yetkilileri, üzerinde "Soldats français morts en Ukraine (Ukrayna’da ölen Fransız askerleri)" yazılı ve Fransız bayrağına sarılı tabutların bırakılmasında Rusya’nın parmağı olduğunu düşünüyor.

Tabutları taşımak için Ford markalı bir minibüs kullanan sürücü, polis tarafından Eyfel Kulesi yakınlarındaki Alma Köprüsü’nde yakalandı. Sürücü, tabutları taşımak için kendisine 40 euro ödendiğini ve kendisinin de Paris’e 1 gün önce Bulgaristan’dan geldiğini söyledi.

BERLİN'E GİTMEK ÜZEREYKEN...

Eylemi düzenleyen diğer iki kişi ise Bercy otobüs terminalinde Berlin’e gitmek üzere otobüse binmeye hazırlanırken yakalandı. Fransız medyasına göre bu kişiler, tabutları bölgeye bırakmaları için kendilerine 400 euro ödendiğini söylediler.

Şoförün Bulgaristan; diğer iki kişiden birinin Ukrayna, diğerinin Almanya vatandaşı olduğu açıklandı.

RUSYA'NIN PARMAĞI MI VAR?

Yetkililer olayın “yurtdışından organize edilip edilmediğinin” araştırıyor.

Hamas’ın 7 Ekim saldırısının ardından Paris’teki bazı duvarlara sprey boya ile Davut Yıldızları çizilmişti. Fransız yetkililer, Rus istihbaratın para aldığına inandıkları Moldovalı bir çifti tutuklamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Eyfel Kulesi Paris