Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Haldun Dormen: 'İlk başta beni çok balta­lamaya çalışanlar oldu'

Türk Tiyatrosu’nun yaşayan efsanesi Haldun Dormen, bu yıl sanat hayatının 70. yılını kutluyor. Samimi açıklamalarda bulunan Dormen, "İlk başta beni çok balta­lamaya çalışanlar oldu. 'Zengin çocuğu, ne işi var bu tiyatro işinde?' diye soranlar oldu. 'Kabiliyetsizsin' diyenler bile oldu. Ama pes etmedim" dedi.

Haldun Dormen: 'İlk başta beni çok balta­lamaya çalışanlar oldu'

Henüz 20 yaşındayken adım attığı tiyatro dünyasında azmi, inancı, tükenmeyen enerjisi ve yarattığı Dormen Ekolü ile bir efsane haline gelen Haldun Dormen, 70 yılı aşkın sanat hayatında kendisini en çok insanları sevmenin motive ettiğini söylüyor:

"İnsanları sevdiğim için insanları heye­canlandırmaktan çok hoşlanıyorum. Onları sevindirmek, güldürmek beni çok mutlu ediyor. Ve tüm bunları insan­larla paylaşmak. Ben her şeyi insanlarla paylaşmayı se­viyorum."

'PES ETMEDİM'

Yola ilk çıktığı zamanlarda birkaç defa pes eder gibi olduğunu söyleyen usta sanatçı, "Ama pes etmedim. Çünkü çok balta­lamaya çalışanlar oldu ilk başta. ‘Zengin çocuğu, ne işi var bu tiyatro işinde?’, ‘Zaten kabiliyetsizsin!’ filan gibi, böyle birtakım abuk sabuk şeyler. Ama sonra bir kulağı­mı, bir gözümü kapattım ve devam ettim. İyi ki de devam etmişim" dedi.

'ONDAN AYRILDIĞIM ZAMAN...'

Oynamaktan en çok zevk aldığı rolün 'Şahane Züğürtler'deki Prens Mikhail rolü olduğunu söyleyen duayen tiyatrocu Haldun Dormen bunun sebebini ise "Çünkü o adam, bana çok benziyordu. Benim duygularımdan onda da vardı. Aşağı yukarı 650 defa oynadım. Ondan ayrıldığım zaman çok sevdiğim bir arkadaşımdan ayrılıyormuş gibi oldum" sözleriyle açıkladı.

Enerjisiyle gençlere taş çıkartan, hâlâ eğitimler vermeye devam eden ve 'Yaşlanmaya Vaktim Yok' adlı bir de kitap kaleme alan usta sanatçı "Hayatım öyle benim. Hayatta yavaşlığa tahammülüm yok. Etrafımdaki yavaş insanları da hızlandırmaya çalışı­yorum. Bu yaşta bile..." ifadelerini kullandı.

(Milliyet Sanat)


Haber Kaynağı : 12punto

Haldun Dormen tiyatro Türk Tiyatrosu

İlgili Haberler