Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere'deki ilk milyarder müzisyen: Sir Paul McCartney

Beatles'ın efsane ismi Sir Paul McCartney, servetini geçen yıl 50 milyon sterlin artırarak İngiltere'deki ilk milyarder müzisyen oldu.

İngiltere'deki ilk milyarder müzisyen: Sir Paul McCartney

Beatles ile tanınan Paul McCartney, Sunday Times'ın 2024 Zenginler Listesi'ne göre İngiltere'deki ilk milyarder müzisyen oldu.

81 yaşındaki ünlü müzisyen, servetinin 50 milyon sterlin artarak 1 milyar sterline ulaştığını gördü. McCartney'nin servetindeki bu değişim, özellikle 2023'teki Got Back turnesinin yanı sıra Beyoncé'nin son albümü Cowboy Carter'da 'Blackbird' şarkısını seslendirmesinin ardından geldi.

McCartney yakın zamanda Beyoncé ile FaceTime'da konuştuğunu ve Beyoncé'nin 'Blackbird' şarkısını yazdığı için kendisine teşekkür ettiğini açıkladı: "Ona bu zevkin bana ait olduğunu söyledim ve şarkının harika bir versiyonunu yaptığını düşündüğümü belirttim."

Ayrıca geçen yıl da Beatles'ın iki derleme albümü yeni eklenen 21 parçayla yeniden yayımlanmış ve hatta grubun yeni şarkısı 'Now And Then' de 2023'te Beatles'ın son şarkısı olarak piyasaya sürülmüştü.

Şarkı, Birleşik Krallık listelerinde 1 numaraya ulaştı. 'Now And Then' 1970'lerin sonlarında John Lennon tarafından yazıp söylenmiş ve daha sonra yapay zekâ teknolojisinin de yardımlarıyla düzenlenip geliştirildi.

Şarkı, ses restorasyon teknolojisi sayesinde orijinal kayıttan seneler sonra Beatles'tan kalan McCartney ve Sir Ringo Starr tarafından tamamlandı.

EN ZENGİNLER LİSTESİNDE ZİRVEDE

McCartney zenginler listesine yeni giriş yapsa da J.K. Rowling gibi oldukça ünlü isimler de listede bulunuyor.

Zenginler listesinin başında, tahmini serveti 945 milyon sterlin olan ve aynı zamanda Robert Galbraith adıyla Cormoran Strike serisini yazan Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling var.


Haber Kaynağı : 12punto

Sir Paul McCartney The Beatles İngiltere