Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

İtalyanın kültür mirası Palazzo Gradenigo, Güneştekin Vakfı'na devredildi

Güneştekin Vakfı, İtalya'nın kültür miraslarından biri olan Rönesans yapısı Palazzo Gradenigo'yu satın aldı. Vakfın restorasyon çalışmalarına başladığı binada, 2024 sonbaharında Ahmet Güneştekin'in Art Rafinery sergisi ziyaretçilerle buluşacak.

İtalyanın kültür mirası Palazzo Gradenigo, Güneştekin Vakfı'na devredildi

Dünyanın en önemli kültür kentlerinden Venedik'in Rönesans yapılarından biri olan Palazzo Gradenigo adlı tarihi binanın tapusu İtalyan hükümeti tarafından Güneştekin Vakfı'na teslim edildi.

Devir teslim töreni asırlık Venedik Karnavalı'na denk gelen bu simge yapı aynı zamanda İtalya'nın en önemli kültürel miraslarından biri olarak nitelendiriliyor.

Bina kamuya ait olduğu için satışının yapılacağı kurumun kültürel açıdan öngörülen kriterlere uygun olması bekleniyor.

Öngörülen kriterleri sağlayan Güneştekin Vakfı tapu işlemlerinin ardından binanın restorasyonu için ön çalışmalara 8 Şubat'ta başladığını duyurdu.

'BAŞKALARINA İLHAM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Bazı akademisyenlerin de katıldığı devir teslim töreninin ardından Güneştekin'in 2020'de başlattığı 'Art Rafinery' projesinin Venedik'te 'Art Rafinery Venice' adıyla 2024'ün sonbaharında uluslararası sanat dünyasıyla buluşması bekleniyor.

Sanatçı Ahmet Güneştekin söz konusu gelişme sonrası, "Kişisel tarihimde, devlet ve herhangi bir kurum desteği olmadan bu tarz önemli kültür olaylarını gerçekleştirilebileceğine de gördüm, başkalarına da ilham olacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

Palazzo Gradenigo Ahmet Güneştekin