Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu: Şeytan Kalesi restore edilecek

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Karaçay Kanyonu'nun ortasında yer alan kayalıkların zirvesine kurulu tarihi Şeytan Kalesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesinin ardından restorasyonu için proje hazırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu: Şeytan Kalesi restore edilecek

Urartular döneminde yapıldığı tahmin edilen kale, kanyonun ortasındaki sarp kayalıkların üzerindeki konumuyla dikkati çekiyor. 

Gizli giriş kapısı bulunan kale, farklı manzarasıyla yazın olduğu gibi kışın da ziyaretçi ağırlıyor. 

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği noktalar arasında yer alan kalenin çevresindeki kanyonlar, dağcıların da rotası arasında bulunuyor. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, Şeytan Kalesi'nin bölge turizmi açısından son derece önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi. 

BAKANLIĞA SUNULDU

Bu potansiyeli değerlendirmek için Vali Hayrettin Çiçek'in öncülüğünde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve proje hazırladıklarını anlatan Dede, "En önemli çalışma, kalenin artık köy tüzel kişiliğinden çıkarılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri oldu. Buranın restorasyon projesi dosyası, yatırım programına alınması için Bakanlığa sunuldu. Bu, restorasyon için önemli bir adım" dedi. 

YILDA 60 BİN TURİSTİ AĞIRLIYOR

Restorasyonun tamamlanmasıyla Şeytan Kalesi'nin Karaçay Kanyonu ile değerlendirileceğini belirten Dede, "Burası her türlü aktivite ve etkinliğe müsait bir kanyondur. Dağcılıktan yürüyüş rotalarına, hidroterapiye kadar birçok etkinlik yapılabilir. Birçok açıdan önemli potansiyele sahip.

Çaplı ve sistematik hareket etmemiz lazım. Kale şu mevcut hali itibarıyla yılda yaklaşık 60 bin turist ağırlıyor. Kış dahil olmak üzere günlük öyle an oluyor ki 35-40 kişi uğruyor. İnanç turizmi açısından da önemli bir bölge" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Şeytan Kalesi