Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Leyla Gencer, 'Don Giovanni' operasıyla AKM'de anılacak

Dünyaca tanınmış soprano Leyla Gencer, ölüm yıldönümü için Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek Don Giovanni temsiliyle anılacak. 9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek temsili İstanbul Devlet Opera ve Balesi sahneliyor.

Leyla Gencer, 'Don Giovanni' operasıyla AKM'de anılacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), soprano Leyla Gencer anısına 'Don Giovanni' operasını sahneleyecek.

İDOB Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Caner Akgün, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Sahnesi'nde yarın gerçekleştirilecek temsile ve İDOB'a ait arşiv çalışmasına ilişkin açıklama yaptı.

'GELECEĞE IŞIK TUTUYOR'

Akgün, Leyla Gencer'in 16 yıl önce 10 Mayıs'ta vefat ettiğini belirterek, "Biz de bu vesileyle 9 Mayıs'taki 'Don Giovanni' temsilimizi kendisine adıyoruz. Bu tür görünürlükleri ve belirteçleri yapmak istiyoruz çünkü geçmişiyle ilişki kuran toplumlar ve kurumlar geleceğe de ışık tutuyor. Eğer biz değer verdiğimizi gösterirsek bizden sonraki kuşaklar da neden önemli olduğunu araştırmak ister" dedi.

İDOB olarak sosyal medyayı etkin kullandıklarını ve arşiv fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sunduklarını ifade eden Akgün, İDOB arşivinde çok farklı eserlerin bulunduğunu söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Don Giovanni İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Leyla Gencer Atatürk Kültür Merkezi

İlgili Haberler