Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ludovico Einaudi, İstanbul'a geliyor

Çağdaş klasik müziğin önemli isimlerinden İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi, 11 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Ludovico Einaudi, İstanbul'a geliyor

Ludovico Einaudi'nin müzikal yolculuğu, amatör bir piyanist olan annesinin rehberliğinde başladı.

Sanatçı, Azio Corghi, Luciano Berio ve Karlheinz Stockhausen ile birçok usta isimden ders aldı.

Kariyerini bale, sinema ve tiyatro için bestecilik yaparak geliştiren Einaudi'nin "Le Onde" ve "I giorni" albümleri dinleyicilerin beğenisini kazandı.

LUDOVİCO EİNAUDİ KİMDİR?

Ludovico Maria Enrico Einaudi (d. 23 Kasım 1955, Turin, Piedmont), İtalyan piyanist ve besteci. Eğitimini Verdi Konservatuvarı'nda tamamlayan Einaudi, kariyerine klasik müzik bestecisi olarak başladıktan sonra pop, rock, folk ve dünya müziği gibi farklı tarzlarda da eserler de verdi.

Sanatçının bestelediği çok sayıda film ve dizi müziği arasında This Is England, The Intouchables, I'm Still Here, TV mini dizisi Doctor Zhivago ve Grolla d'oro ödülünü kazandığı Acquario sayılabilir.

Sanatçının piyano ve diğer enstrümanları içeren önemli solo albümleri arasında 2001'de çıkan I Giorni, 2009'da Nightbook ve 2013'te In a Time Lapse sayılabilir. 1 Mart 2019'da duyurduğu, yedi bölümden oluşan Seven Days Walking projesi ise 2019'da yedi ay içinde parça parça yayımlandı.

2020 yılında müziği Nomadland ve The Father filmlerinde kullanıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ludovico Einaudi sanatçı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu