Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

MHP'li belediye, 'Manukyan' adlı oyunu engelledi: 'İlk defa böyle bir şey yaşadım'

Genelev patroniçesi olarak tanınan Matild Manukyan'ın hayatından bir kesit sunan 'Manukyan' oyunu Alanya Belediyesi tarafından iptal edildi. Oyunun yazarı Bahar Hacıbektaşoğlu, "10 yıldır bu oyunu oynuyorum, ilk defa şimdi böyle bir şey yaşadım. Tarafıma baskı yapıldı. Oyunu iptal ettirmemek için çok uğraştılar" dedi.

MHP'li belediye, 'Manukyan' adlı oyunu engelledi: 'İlk defa böyle bir şey yaşadım'

Matild Manukyan'ın hayatını konu alan ve 19 Şubat'ta sahnelenmesi planlanan oyun, Alanya'daki temsiline bir gün kala iktidara yakın çevreler tarafından hedef gösterildi.

Ardından MHPli belediye tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

İptale ve sansüre ilişkin konuşan Bahar Hacıbektaşoğlu, "Tabii ki engellemek isteyenler galip geldiklerini zannediyorlar ama galip gelemediler. Neticede ben oyunu oynamaya devam ediyorum" dedi.

Tek kişilik, tek perdelik 'Manukyan' oyunu 6 kez vergi rekortmeni ilan edilmiş, genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın ölümüne bir saat kala; tüm yaşantısı ve Tanrı'yla yüzleşmesini konu alıyor.

Proje tasarımını gazeteci Oğuzhan Toracı'nın üstlendiği oyunu Bahar Hacıbektaşoğlu kaleme aldı.

'BASKI UYGULANDI'

Oyunun yazarı ve oyuncusu Bahar Hacıbektaşoğlu, T24'ün Ayrık Otu programında Hazal Sipahi'ye konuştu. Hacıbektaşoğlu, oyunun iptaline ilişkin şunları söyledi:

"Çok öncesinden oyunun biletleri satışa çıktı, salon tahsis edildi. Aslında biletler tükenmek üzereydi ki son üç günde Alanya Belediyesi’ne Alanya Dayanışma Platformu’nca bir baskı uygulandı.

Zaten Yeni Akit’in haberinde ne anlatmak istedikleri yazıyor. Organizasyonu yapan Çetin Bey de bunu engellemeye çalıştı yani oyunu iptal ettirmemek için çok uğraştı. Tabii ki engellemek isteyenler galip geldi onlar galip geldiklerini zannediyorlar ama galip gelemediler. Neticede ben oyunu oynamaya devam ediyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Bahar Hacıbektaşoğlu Manukyan tiyatro