Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Misyon şefleri eşleri İstanbul'da Ayasofya ve Kariye'yi ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından düzenlenen programla misyon şefleri eşleri, Eyüp İmarethanesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Kariye Camii'ni gezdi.

Misyon şefleri eşleri İstanbul'da Ayasofya ve Kariye'yi ziyaret etti

Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Sevim Çağla Serim, AA muhabirine, programı VGM'nin 100. yılı onuruna hazırlanan Vakıf Kültür Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Serim, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ayasofya ve Kariye'nin restorasyon süreçleri üzerine kamuoyunda negatif bir algı oluşturulduğuna işaret ederek, "Bizim ana hedefimiz hem bu camilerimizin restorasyon sürecinin nasıl titizlikle yürütüldüğünü anlatmak hem de vakıf kültürümüzü tanıtmaktır" dedi.

Program bünyesinde ilk olarak Eyüp İmarethanesi'ne gittiklerini belirten Serim, şunları kaydetti:

"Burada ihtiyaç sahiplerine hazırlanan yemeklerin dağıtımında büyükelçi eşlerimiz bizzat yer aldılar. Böylece medeniyetimizin ihtiyaç sahiplerine gösterdiği değeri bir kez daha kendilerine hatırlattık. Sonrasında da restorasyonu tamamlanan ve ibadete açılan Kariye Camimizi ziyaret ettik ve burada da aynı şekilde restorasyon süreçlerimizin nasıl titizlikle yürütüldüğüne dair güncel ve gerçek bilgileri kendilerine aktardık.

Son olarak da yine göz bebeğimiz Ayasofya Camimizi ziyaret ettik ve büyükelçi eşlerimizle birlikte gezerken yine Bakanlığımız ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde yürütülen çalışmalara dair kendilerini bilgilendirdik."


Haber Kaynağı : 12punto

Ayasofya Kariye Camii Ayasofya Camii