Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Pertevniyal Valide Sultan Türbesi kapılarını ziyaretçilere açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Pertevniyal Valide Sultan Türbesi'nin açılışı yapıldı.

Pertevniyal Valide Sultan Türbesi kapılarını ziyaretçilere açtı

Açılışa katılanlar arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı'nın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz da yer aldı. 

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Yazgı, Pertevniyal Valide Sultan'ın en önemli özelliğinin hayırseverliği olduğuna dikkati çekerek, "Pertevniyal Valide Sultan, Aksaray'daki birçok cami, medrese ve hayratlarıyla ünlüdür. Tarihimizdeki en önemli hayırsever kadın figürlerden biri. Burada uzun süredir bir bakım ihtiyacı vardı. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla İstanbul'daki türbeleri özel olarak ele almaya karar verdik" dedi. 

İstanbul'daki türbelerin restorasyonuna "Ecdada Saygı, Sanatı İhya" adını verdiklerini aktaran Yazgı, şunları kaydetti: 

"Bu türbelerimiz aynı zamanda bir sanat eseridir. Hepsinde çok güzel kalem ve hat işçilikleri var. Bunları bir proje olarak ele aldık. Pertevniyal Valide Sultan Türbesi de bunlardan bir tanesiydi. Bugüne kadar 48 tanesini tamamladık. Uhdemizde 124 tane türbemiz var. Bunun 19'unun ise projelerini tamamladık. Seneye de 24 tanesinin ihalesini yapıp başlatacağız. İnşallah 2026 yılına kadar bu türbelerimizin bakım ve onarımını gerçekleştireceğiz."

Gökhan Yazgı, türbe restorasyon süreçlerinin meşakkatli olduğuna işaret ederek, Pertevniyal Valide Sultan Türbesi'nin restorasyon sürecini Milli Eğitim Bakanlığı ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ile beraber yürüttüklerini söyledi. 


Haber Kaynağı : AA

Pertevniyal Valide Sultan Türbesi Kültür ve Turizm Bakanlığı