Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Radikal Tahammülsüz izleyici ile buluşuyor: 'Boyun eğmeyen bir gösteri'

Ferhan Şensoy'un anısına Enver Aysever ve Haluk Polat'ın birlikte kurguladığı sahne gösterisi 'Radikal Tahammülsüz', 20 ve 21 Şubat tarihlerinde İstanbul’da seyircisi ile buluşacak. Gösteri hakkında konuşan Enver Aysever, "Danslı, şakalı ve boyun eğmeyen gösteri" açıklamasını yaptı.

Radikal Tahammülsüz izleyici ile buluşuyor: 'Boyun eğmeyen bir gösteri'

Prömiyerini 28 Kasım 2023’de Baba Sahne’de yapan 'Radikal Tahammülsüz', yeni yılda yeni gösterimlerle seyircisiyle buluşmaya  devam ediyor.

Oyun, 20 Şubat Salı İstanbul Ses Tiyatrosu, 21 Şubat Çarşamba ise Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Ferhan Şensoy'un anısına Enver Aysever ve Haluk Polat'ın birlikte kurguladığı şakalı ve danslı sahne gösterisi hem güldürüyor hem ağlatıyor, bolca düşündürüyor, zihinlere ve yüreklere dokunuyor. 

TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAŞAMINI HİCVEDİYOR

'Radikal Tahamülsüz', 80’lerden günümüze Türkiye’nin toplumsal yaşamını hicveden, bellek tazeleyen, özgün şarkılarını yüksek sesle söyleyen, kabare/meddah kültürünü iç içe geçiren, renkli, lafı kahkahası bol bir gösteri niteliğinde.

İzleyicisini zaman tünelinden geçirerek belleğini tazelemesini sağlayan oyun kapsamındacesaretini izleyicisinden alan Tahammülsüzler Korosu ise seyircisi için, sazlı, sözlü, şenlikli bambaşka bir dünya kuruyor.

Yalanlara tahammülünün olmadığı vurgulayan gösteri, hiçbir dönem değişmeyen radikal gerçeklerini söylemekte inat ediyor.

'ŞARKILI VE DANSLI BİR GÖSTERİ'

Kendisini çağdaş bir “meddah” olarak konumlayan gazeteci ve yazar Enver Aysever, kaleme aldığı 'Radikal Tahammülsüz' oyunu için "Bu bir çağrı... Kendini yalnız zannedenler izlesin lütfen, sanırım hemen bize katılmak isteyeceksiniz… Şarkılı, danslı, şakalı, kahkahalı, boyun eğmeyen gösteri. Gösteri aynı zamanda neden 'Radikal Tahammülsüz' olduğuma da ışık tutuyor" dedi.


Haber Kaynağı :

Enver Aysever Radikal Tahamülsüz tiyatro

İlgili Haberler