Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ressam Şenol Yorozlu anısına sergi açıldı: 'Kaftanlar'

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, Türk çağdaş sanatının usta ismi Şenol Yorozlu’nun anısına düzenlenen 'Kaftanlar' başlıklı sergi, Brieflyart Galeri’de açıldı.

Ressam Şenol Yorozlu anısına sergi açıldı: 'Kaftanlar'

'Kaftanlar' başlıklı serginin açılışına Şenol Yorozlu’nun eşi Rahşan Anter’in yanı sıra Gülten Kaya, Ayşe Semiha Baban, Server Demirtaş, Sezen İslimyeli, Tan Oral, Tunç “Turbo” Dindaş, Genco Gülan, Doğan Paksoy, Ahmet Soysal, Can Aytekin, Denizhan Özer, Uğur Mine Tamay, Meriç Hizal, Kerim Zapsu ve Meryem Arıcan gibi sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

19 Temmuz 2023’te kaybettiğimiz usta sanatçı Şenol Yorozlu’nun (1950- 2023) Ocak 2023’te gerçekleşen son kişisel sergisine ev sahipliği yapan Brieflyart, şimdi de sanatçı anısına düzenlenen “Kaftanlar” başlıklı sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergi, sanatçının başyapıtları arasında gösterilen; belleklerde yer etmiş geleneksel bir imgeyle tüketim kültürünün egemenliğindeki güncel olguların yepyeni içeriğinin tartışmalı bir sentezinden yola çıkan çarpıcı “Kaftanlar” serisinin bir bölümünden oluşuyor. 

'DEĞERİNİ YENİDEN SORGULAR'

“Kaftanlar” sergisi için hazırlanan katalog yazısını kaleme alan sanat yazarı, eleştirmen Nilgün Yüksel, "Yorozlu, kaftanlarında güç ve değer imgesini tersine çevirir. Gücün, heybetin, değerin simgesi kaftanı kâğıtlara; dolayısıyla insanların gözünde kırılgan, hafif ve sıradan olana evriltir. Onun boyut olarak devasalığını küçültür.

Değerini yeniden sorgular ve değişken olabileceğini hatırlatır. Fakat bunu yaparken kaftanı tarihe gömmez, tam aksine toplumsal bilinçdışında yaşayan imgenin canlılığını gösterirken salt iktidar kavramıyla özdeşleştirir" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Şenol Yorozlu Kaftanlar