Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Sanat dünyasının acı kaybı: David Sanborn öldü

Grammy ödüllü saksofoncu David Sanborn, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçı geçen ay, Virginia'da Mayıs ayında gerçekleşecek olan birkaç gösterinin iptal etmiş ve sağlık sorunlarına dile getirmişti.

Sanat dünyasının acı kaybı: David Sanborn öldü

6 Grammy ödülü kazanan 78 yaşındaki Grammy ödüllü saksofoncu David Sanborn'un, pazar günü New York'un Tarrytown kentinde prostat kanserinden kaynaklanan komplikasyonlar sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

David Sanborn ile 'Double Vision' adlı albümünde işbirliği yapan piyanist Bob James, sosyal medya hesabında, "David Sanborn'un müzik dünyasında kaybedilmesi haberi beni derinden üzdü. Kariyerimin önemli anlarını onunla ortaklaşa paylaşma ayrıcalığına sahip oldum. Mirası kayıtlarla yaşayacak. Çaldığı her nota, sıradan bir melodiyi olağanüstü hale getirebilecek tutkulu bir yoğunlukla, doğrudan kalbinden geliyordu" diyerek Sanborn'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sanborn, bir açıklamasında 2018'den bu yana prostat kanseriyle mücadele ettiği ve son zamanlarda 2025'e kadar planlanan gösterilerde canlı performans sergilemeye devam edecek kadar iyi hissettiği belirtmişti.

Sanatçı geçen ay, Virginia'da Mayıs ayında gerçekleşecek olan birkaç gösterinin iptal etmiş ve sağlık sorunlarına dile getirmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

David Sanborn