Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Sanatçı Mona Hatoum, 'Kendi Gölgesinde' başlıklı sergi kapsamında konuşma gerçekleştirecek

Sanatçı Mona Hatoum, Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisi bağlamında 1 Şubat Perşembe akşamı 19:00’da bir konuşma gerçekleştirecek.

Sanatçı Mona Hatoum, 'Kendi Gölgesinde' başlıklı sergi kapsamında konuşma gerçekleştirecek

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisi, iç ve dış, kamusal ve mahrem, varlık ve yokluk, hafıza ve unutma, boşluk ve beden gibi tematik ikilikler etrafında kurgulanırken, bu kavramlar arasındaki ilişkilerden doğan ara bölgeleri araştırıyor.

25 sanatçının yapıtlarını Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer’in küratörlüğünde bir araya getiren sergi, Arter’in giriş ve -1. kat galerilerini kapsayacak şekilde birbirini tamamlayan iki bölümden oluşuyor. 

Mona Hatoum’un, Arter’de 7 Nisan 2024’e kadar devam eden Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisi bağlamında düzenlenen sanatçı konuşması, 1 Şubat 2024 Perşembe akşamı saat 19:00’da Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

ÖTEKİLEŞTİRME VE DIŞLANMA TEMASINA ODAKLANIYOR

Yapıtlarında kişisel deneyimlerinden yolaçıkarak yerinden edilme, ötekileştirilme ve dışlanma gibi temalara odaklanan sanatçı, konuşmasında sanatsal pratiğinde merkeze aldığı bu konuları, benimsediği yaklaşımları ve kullandığı mecraları anlatacak.

Hatoum, konuşmasında 2012 yılında Arter’de Emre Baykal küratörlüğünde gerçekleştirilen Hâlâ Buradasın başlıklı kişisel sergisi için ürettiği ve Kendi Gölgesinde sergisinde de yer alan Kapan adlı eserinin ortaya çıkış sürecine de değinecek. 


Haber Kaynağı : 12punto