Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

SEYAP'tan Kızıl Goncalar açıklaması: 'Sanat emekçileri özgür kalsın'

Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SEYAP), RTÜK'ün Kızıl Goncalar dizisine yaptırım uygulamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada, "Sanatsal ifade özgürlüğümüzün önündeki engeller kaldırılsın, sanatçı ve sanat emekçileri özgür kalsın" denildi.

SEYAP'tan Kızıl Goncalar açıklaması: 'Sanat emekçileri özgür kalsın'

RTÜK tarafından iki kez program durdurma ve 9 milyon TL para cezası verilen Kızıl Goncalar dizisi kamuoyunu meşgul ediyor.

Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SEYAP), Kızıl Goncalar dizisine karşı yürütülen algı operasyonunu sert bir dille kınadı.

'SANAT EMEKÇİLERİ ÖZGÜR KALSIN'

SEYAP'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sansür ile tüm yaratıcı alanların varoluşu tehdit edilmekte ve bir korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır. Sansür, evrensel düzeyde tüm yaratıcı alanların ortak mücadele konusu olmuştur. Ülkemizde de Anayasa'nın 64. maddesi açık ve nettir.

Devlet; sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. Bizler sansür ve engellemelerden nefes alamıyoruz. Sanatsal ifade özgürlüğümüzün önündeki engeller kaldırılsın, sanatçı ve sanat emekçileri özgür kalsın"

'BİZE SAVAŞ AÇTILAR'

Seküler-muhafazakâr hayatların anlatıldığı Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut, "Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu engellemeler beni 10 milyon TL'lik zarara uğratacak ama sağlık olsun. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız" demişti.

KIZIL GONCALAR KONUSU NEDİR?

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kızıl Goncalar'ın yapımcılığını Faruk Turgut üstlenirken, senaristliğini Şükrü Necati Şahin yapıyor. Dizinin başrolünde Özcan Deniz ve Özgü Namal yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği Kızıl Goncalar ifade özgürlüğü

İlgili Haberler