Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde 257 etkinlik düzenlendi

43 milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde 2020 yılından bu yana 257 etkinlik yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Burası açıldığı günden itibaren sanatın, kültürel etkinliklerin, bilginin ve eğitimin merkezi haline geldi" dedi.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde 257 etkinlik düzenlendi

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açıldığı 2020 yılından bugüne kadar 27 kulüp etkinliği, 21 atölye, 7 anma günü, 2 tiyatro okuması, 2 proje, 33 görsel sanatlar sergisi, 12 söyleşi, 7 yarışma, 2 gezi, 7 teras/çocuk konseri, 11 seminer, 1 sempozyum, 1 tiyatro, 6 sosyal faaliyet, 118 çocuk etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Bunun yanında Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde sunulan imkânlarla benzer etkinlikler için 52 seminer salonu alan tahsisi ve 169 çok amaçlı salon tahsisi yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan, doktor, eğitimci Türkan Saylan isminin Muğla’da Çağdaş Yaşam Merkezi ile yaşatılmasının gururunu yaşadıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 7’den 77’ye Muğlalı hemşehrilerinin farklı etkinliklerle bir araya geldiğini söyledi.

'EĞİTİMİN MERKEZİ HALİNE GELDİ'

Gürün, "Ülkemize doktor, eğitimci, bilim insanı, Atatürk’ün yolunda kardelenler yetiştiren çağdaş Türk kadını olarak büyük hizmetler veren Türkan Saylan’ın ismi Muğla’da adına yakışan bir tesiste yaşıyor.

Farklı özellikleri ile tüm hemşehrilerimize kapılarını açan, onları bir araya getiren Çağdaş Yaşam Merkezi’miz açıldığı günden itibaren sanatın, kültürel etkinliklerin, sporun, bilginin, eğitimin merkezi haline geldi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ismiyle Atatürk’ün izinde kardelenler yetiştiren bir aydını yaşatırken özellikleri ile kültür ve sanatın şehri Muğla’mıza hizmet etmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : İHA

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Türkan Saylan muğla