Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Atakum Belediyesi, gazeteci Zerrin Somuncu'yu düğün salonuna temizlik görevlisi yaptı: 'Mücadeleme destek verin'

Samsun Atakum Belediyesi’nin basın biriminde çalışan gazeteci Zerrin Somuncu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrası düğün salonunun temizlik işlerinde görevlendirildi. Somuncu, "Haksızlığın düzeltilmesi konusundaki günlerce süren olumlu iletişimler maalesef sonuçsuz kaldı. Mücadeleme destek verin" dedi.

Atakum Belediyesi, gazeteci Zerrin Somuncu'yu düğün salonuna temizlik görevlisi yaptı: 'Mücadeleme destek verin'

Samsun Atakum’da 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından CHP’li Cemil Deveci yönetiminin yerine yine CHP’li Serhat Türkel yönetimi geldi.

Seçimlerin ardından belediyede değişiklikler gerçekleşti. Bir gerekçe sunulmadan belediyenin basın birimindeki gazeteciler temizlik işlerine verildi.

İHA’nın haberine göre yıllarca gazetecilik görevini sürdüren, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı sahibi gazeteci Zerrin Somuncu, 2019 yılından bu yana gazeteci unvanıyla çalıştığı Atakum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınarak temizlik görevlisi olarak görevlendirildi.

Temizlik görevlisi olarak yeni görevine başlayan Somuncu, yaşadığı durumu anlatarak destek istedi.

'HAKSIZLIĞIN DÜZELTİLMESİ İÇİN...'

Yaşadığı durumun büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen gazeteci Zerrin Somuncu süreci şöyle anlattı:

"Görevim tebliğ edildiğinde görev yerime gittim ve benimle düğün salonu müdürü olarak tanıştırılan amirimden yeni görevlerimi ‘Hep pırıl pırıl olmalı’ uyarısıyla sözlü olarak aldım ve ardından yeni görevimi yapmaya başladım. Konunun haksızlığının farkında olan belediye bürokratlarının ve bağlı bulunduğum meslek örgütlerinin çabalarına rağmen, başkanlık makamı ile haksızlığın düzeltilmesi konusundaki günlerce süren olumlu iletişimler maalesef sonuçsuz kaldı"

'3 KİŞİNİN DE İŞİNE SON VERİLDİ'

"Ekibimizdeki fotoğrafçı arkadaşımız Fen İşleri Müdürlüğü’nde taş parke döşeme görevine, kameraman arkadaşımız da Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sokak süpürgecisi görevine sürüldü. Her 2 mesai arkadaşım da tıpkı benim gibi işlerini kaybetmemek için yeni görevlerine başladı. Görevlendirilmelerden önce ise ekibimizden 3 kişinin de işine son verildi."


Haber Kaynağı : İHA

Zerrin Somuncu Atakum Belediyesi 31 Mart 2024 2024 yerel seçim CHP