Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski Bakan Varank'tan 'hakaret' davası! Savcı ceza istedi, Büyüksipahi ve Güger beraat etti

cumhuriyet.com.tr'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ile Sorumlu Müdürü Mustafa Birol Güger hakkında, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılan “kamu görevlisine hakaret” davasında beraat kararı çıktı.

Eski Bakan Varank'tan 'hakaret' davası! Savcı ceza istedi, Büyüksipahi ve Güger beraat etti

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Cumhuriyet Gazetesi'nin internet haber sitesi www.cumhuriyet.com.tr'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ile Sorumlu Müdürü Mustafa Birol Güger hakkında açtığı, "kamu görevlisine hakaret” davasında gazeteciler beraat etti.

BirGün’ün 18 Kasım 2022 tarihinde, “Deniz manzaralı araziyi Varank’ın ‘kuzeni’ kaptı!” başlığıyla yayımladığı haberin ardından AKP'li Mustafa Varank tarafından "kamu görevlisine hakaret” davası açılmıştı.

Bir önceki duruşmada, gazeteci İsmail Arı beraat ederken; haberin cumhuriyet.com.tr'de yayımlanmasına bağlı olarak Mustafa Büyüksipahi ve Mustafa Birol Güger'in yargılanmalarına devam edildi.

Bugün (09.01.2024) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, somut olayda sözlerin basın özgürlüğü sınırlarını aştığını, hakaret kastı taşıdığını ve hakaret suçunun unsurlarının oluştuğunu savunarak, gazetecilerin cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme ise yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle gazeteciler Mustafa Büyüksipahi ve Mustafa Birol Güger'in ayrı ayrı beraatına karar verdi.

www.12punto.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni ve cumhuriyet.com.tr eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi savunmasında haberin açık kaynaklar kullanılarak yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Haberin arkasındayım. Meslektaşım İsmail Arı'nın açık kaynaklardan yararlanarak yaptığı haberde her şey ortada ve nettir. Söz konusu haberin ayrıntılarına bırakın gazetecileri herhangi bir yurttaş da kolaylıkla ulaşabilir. İhale yapılmıştır ve iptal edilmiştir. İhaleyi Sedat Varank almıştır. Kendisi de Mustafa Varank'ın kuzenidir. Haberi Cumhuriyet.com.tr'de kaynak göstererek yayımlamakta bir sakınca görmedik. Kamu görevlisine hakaret yoktur"


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Gazetesi İsmail Arı Mustafa Büyüksipahi Mustafa Varank