Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Araçlarda dokunmatik ekran dönemi bitiyor!

Euro NCAP, 2026 yılından itibaren 5 yıldız almak isteyen araçlarda daha az dokunmatik ekran ve daha çok düğme olmasını istiyor.

Araçlarda dokunmatik ekran dönemi bitiyor!

Euro NCAP, 2026 yılında yeni test kurallarını yürürlüğe alacak ve araçların en yüksek notu almak için dokunmatik ekranlar yerine fiziksel düğmelere ağırlık vermesi gerekecek.

Otomobil üreticilerini temel kontrolleri dokunmatik ekranlar yerine fiziksel düğmelere yönlendirmek için yapılan bu değişiklikler, 5 yıldız almak isteyen araçların daha az dokunmatik ekran ve daha fazla düğme içermesi gerektiğini belirtiyor.

Euro NCAP Stratejik Gelişim Direktörü Matthew Avery, dokunmatik ekranların aşırı kullanımının sürücülerin dikkat dağınıklığına yol açtığını ve kaza riskini artırdığını ifade etti.

Euro NCAP, birçok Avrupa Birliği üyesi ülkenin ve Tesla, BMW, Volvo gibi büyük firmaların desteğini arkasına alsa da, araçların yollara çıkışı üzerinde herhangi bir yasal yaptırım gücü bulunmamaktadır. Ancak güvenilirliği sağlamak isteyen otomobil üreticileri için önemli bir organizasyon olarak kabul ediliyor.

Avery, yeni gereksinimlerin 2026 yılına kadar uygulanması için çalıştıklarını belirtirken, otomobil üreticilerinin dokunmatik ekranlı arayüzleri daha düşük maliyetle üretmeyi tercih ettiğini ekledi.



Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Birliği tesla otomobil Euro NCAP