Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dodge'dan elektrikli gürültü: Charger Daytona tanıtıldı!

Dodge, ilk elektrikli modeli olan Charger'ı tanıttı. Elektrikli Charger, klasik modellerdeki kükremesini yeni elektrikli modellere de taşımayı başardı.

Dodge'dan elektrikli gürültü: Charger Daytona tanıtıldı!

Dodge'un ilk elektrikli otomobili olan elektrikli Charger, tanıtıldı. Yeni model, klasik Charger modellerindeki kükremeyi, elektrikli versiyonunda da korumayı başardı.

Elektrikli otomobillerle ilgili temel eleştirilerden biri, içten yanmalı motorlara kıyasla daha sessiz olmaları ve aynı hissi vermemesi. Dodge, elektrikli hâle getirdiği yeni Charger ile alışık olduğumuz motor kükremesini korurken, klasik Amerikan kası arabaları sevenleri de elektrikli araç almaya davet ediyor.

Dodge Charger'ın yeni Daytona Scat Pack ve Daytona R/T modelleri, en çok ses çıkaran elektrikli otomobiller listesinin zirvesini amaçlıyor. Dodge'un sahibi olan Stellantis, "Dodge Charger Daytona modelleri, patent bekleyen Fratzonic Chambered Exhaust sistemini kullanarak Hellcat seviyesinde ses çıkışı sunarak Charger'ı sıradan bataryalı elektrikli araçlardan ayırıyor" açıklamasını yaptı. Bu sistem, arka tarafta bulunan bir egzoz sistemi olup duman değil ses çıkarır. Teknik olarak bir dış hoparlör değil, hava akışını kanallardan geçirerek ses ve titreşim yaratır.

Sistem, geliştirilmeye devam edilmekte olup şu anda maksimum 126 desibel ses çıkarabilmektedir. Dodge CEO'su Tim Kuniskis, bu ses çıkışını daha da artırmak istediklerini belirterek, kaslı arabaları tanımlayanın bu olduğunu vurguladı.

Planlar doğrultusunda, bu modellerin 2024 yılının ortalarında iki kapılı ve 2025 yılında dört kapılı versiyonlarıyla satışa sunulması planlanıyor. Genel tasarımda, ön panelde ızgaranın kaldırıldığı ve boydan boya led farların eklendiği göze çarpmaktadır. Araç, sadece 3,3 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabilen bir Scat Pack modeli ile 670 beygir gücünde bir çift elektrikli motora sahip. Dört tekerlekten çekişli olup 100,5 kWh'lik bir batarya kapasitesine sahiptir ve toplam batarya kapasitesi 550 kW'dır. R/T modeli ise 496 beygir gücünde bir motora sahip.

İç tasarımda, aracın ön konsolunun neredeyse tamamen yenilendiği ve temiz ve minimal bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Ayarlanabilir aydınlatmaya sahip olan iç mekan, dijital göstergelerle modernleştirilmiş ve geniş bir bilgi eğlence ekranıyla desteklendi.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil Dodge