Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Renault'tan U-dönüşü: Sadece elektrikli otomobil satma planını iptal etti

Renault CEO'su Fabrice Cambolive, önümüzdeki 10 yıl boyunca tüm segmentlerde hem elektrikli hem de benzinli hibrit otomobiller üreteceklerini açıkladı.

Renault'tan U-dönüşü: Sadece elektrikli otomobil satma planını iptal etti

Renault CEO'su Fabrice Cambolive, gelecek 10 yıl boyunca tüm segmentlerde elektrikli ve benzinli hibrit otomobiller sunmayı planladıklarını belirtti. Bu, Renault'un 2030'dan itibaren Avrupa'da sadece elektrikli otomobil satma planını iptal ettiği anlamına geliyor.

Otomotiv sektörü, son birkaç yılda elektrikli dönüşümü hızlandırmıştı. Ancak, beklenenden daha az talep olduğu için, pek çok marka içten yanmalı motorlara veda etme planlarını revize etmek zorunda kaldı. Bu durum, otomobil şirketlerinin elektrikli otomobillere geçiş stratejilerini yeniden değerlendirmesine yol açtı. Renault'un da bu çerçevede planlarını değiştirdiği görülüyor.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Automotive News'e verdiği röportajda Cambolive, şirketlerinin tüm otomobil segmentlerinde çift ayağa sahip olma stratejisini benimsediklerini belirtti. Bu strateji çerçevesinde, küçük şehir otomobillerinden D segment araçlara kadar geniş bir yelpazede hem hibrit hem de tam elektrikli modeller sunmayı planladıklarını ifade etti.

Aslında Renault, 2022 yılında yalnızca tam elektrikli modeller sunma planını duyurmuştu. Ancak Cambolive'ın açıklamaları, şirketin elektrikli otomobillere geçiş planlarını en azından 2034 yılına kadar ertelediğini gösteriyor.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil Renault