Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tesla ABD'de Model Y fiyatlarını yine artırıyor!

Elektrikli otomobil devi Tesla, ABD'de Model Y fiyatlarına 1 Nisan'dan itibaren 1.000 dolar zam yapacağını duyurdu. Bu zam, mart ayındaki 1.000 dolarlık zammın üzerine geliyor.

Tesla ABD'de Model Y fiyatlarını yine artırıyor!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de Model Y fiyatlarına zam yapacağını duyurdu. Şirketin CEO'su Elon Musk tarafından cuma günü yapılan açıklamada, internet sitesi üzerinden 1 Nisan'dan itibaren tüm Model Y fiyatlarının 1.000 dolar artacağı belirtildi.

T24'ün haberine göre, Tesla'nın 1 Mart'ta da Model Y arkadan itişli ve uzun menzilli araçlarının fiyatlarını 1.000 dolar artırdığı biliniyor. Bu artışla birlikte, araçların fiyatları sırasıyla 43 bin 990 dolar ve 48 bin 990 dolara yükselmişti.

Şirketin yaptığı açıklamada, nisan ayındaki fiyat artışının mart ayındaki artışın üstüne çıkıp çıkmayacağı belirtilmedi. Ancak, Tesla'nın Avrupa ve Çin'de fiyatları düşürdükten kısa bir süre sonra ABD'deki bazı Model Y otomobillerinin fiyatlarını geçici olarak düşürdüğü de hatırlanıyor.

CEO Elon Musk, şubat ayında Tesla'nın X'te mart ayında fiyatların artacağını belirten bir gönderiye yanıt olarak "Bu, üretimin temel ikilemidir: fabrikaların verimlilik için sürekli üretime ihtiyacı vardır, ancak tüketici talebi mevsimseldir" şeklinde konuşmuştu.



Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil Elon Musk tesla