Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Anoreksiya Nervoza hastalığı nedir? Belirtileri neler? Anoreksiya kimlerde görülür?

'Yemek yememe hastalığı' olarak da bilinen anoreksiya rahatsızlığı nedeniyle 37 kiloya düşen Nihal Candan, sağlık problemleri olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Nihal Candan'ın yakalandığı Anoreksiya Nervoza hastalığı nedir? Belirtileri neler? Anoreksiya kimlerde görülür? Detayları haberimizde...

Anoreksiya Nervoza hastalığı nedir? Belirtileri neler? Anoreksiya kimlerde görülür?

Anoreksiya rahatsızlığı nedeniyle 37 kiloya düşen Nihal Candan, sağlık problemleri olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Bu konuya ilişkin Anoreksiyanın ne olduğu merak konusu oldu. 

Nihal Candan'ın yakalandığı Anoreksiya Nervoza hastalığı nedir? Belirtileri neler? Anoreksiya Kimlerde Görülür? İşte yanıtı...

Anoreksiya Nervoza, kişinin aşırı kilo alma korkusu ve çarpık beden algısıyla karakterize edilen ciddi bir yeme bozukluğu olarak kayda geçiyor. Bu hastalık, birçok sağlık sorununa ve hatta ölüme yol açabileceği belirtiliyor.

ANOREKSİYA NERVOZA'NIN BELİRTLİLERİ NEDİR?

Aşırı kilo alma korkusu

Vücut ağırlığının anormal derecede düşük olması

Gerçekçi olmayan beden algısı

Yetersiz beslenme

Aşırı egzersiz

Depresyon, anksiyete ve sosyal izolasyon

Yorgunluk, baş dönmesi ve soğuk algınlığı

Düzensiz adet görme

Kemik erimesi ve kalp problemleri gibi ciddi sağlık sorunları

NEDEN MEYDANA GELİR?

Anoreksiya Nervoza'nın kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklandığı düşünülüyor. Risk faktörleri arasında düşük benlik saygısı, travmatik deneyimler, ailede yeme bozukluğu öyküsü ve mükemmelliyetçilik yer alıyor.

NASIL TEVADİ EDİLİR?

Anoreksiya Nervoza tedavisi, genellikle psikoterapi, ilaç tedavisi ve beslenme desteğinin bir kombinasyonunu içeriyor. Psikoterapi, kişinin yeme davranışlarını ve beden algısını değiştirmesine yardımcı olmayı amaçlar. İlaç tedavisi, depresyon ve anksiyete gibi semptomları hafifletmek için kullanılabiliyor. Beslenme desteği ise kişinin sağlıklı bir kiloya ulaşmasına ve onu korumasına yardımcı oluyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Anoreksiya nervoza Nihal Candan Soğuk algınlığı travma Tedavi