Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Araştırmanın bulguları paylaşıldı: Covid aşıları kalp sağlığınızı koruyor!

Araştırmalar, Covid aşılarının kalp yetmezliği ve kan pıhtılaşması gibi ciddi kardiyovasküler komplikasyon riskini önemli ölçüde azalttığını gösteriyor.

Araştırmanın bulguları paylaşıldı: Covid aşıları kalp sağlığınızı koruyor!

Araştırmacılar, Covid aşılarının uygulanmasının ardından bir yıla kadar ciddi kardiyovasküler komplikasyon riskini önemli ölçüde azalttığını öne sürdü.

T24'te yer alan habere göre, İngiltere, İspanya ve Estonya'da 20 milyondan fazla kişinin sağlık kayıtlarını inceleyen araştırmacılar, aşıların ciddi kardiyovasküler komplikasyonlara karşı koruma sağladığına dair tutarlı kanıtlar bulduklarını açıkladı.

AstraZeneca, Pfizer ve Moderna gibi Covid aşılarının pandemide ciddi hastalıkları önlemede etkili olduğu kanıtlandı.

Oxford Üniversitesi'nde farmako ve cihaz epidemiyolojisi profesörü ve çalışmanın kıdemli yazarlarından Daniel Prieto-Alhambra, "Bu geniş çaplı çalışmada gösterdiğimiz şey, aşılanan kişilerin Covid sonrası bu komplikasyonlara yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığıdır" dedi.

Heart dergisinde yayınlanan bir makalede araştırmacılar, AstraZeneca ve Janssen tarafından üretilen adenovirüs bazlı Covid aşılarının ve Pfizer ile Moderna'nın mRNA bazlı aşılarının, virüsle enfekte olduktan sonraki ilk ayda Covid ile ilişkili kalp yetmezliği ve kan pıhtılarına karşı koruyucu etkisi olduğunu açıkladı.

Aşılanmamış kişilere kıyasla, kalp yetmezliği riskinde yüzde 55 ve damarlarda-arterlerde kan pıhtılaşması riskinde yüzde 78'e kadar azalma olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, aşıların koruyucu etkisinin uzun vadede azalabileceğini belirtirken, Covid aşısı olanların bir yıla kadar Covid ile ilişkili kalp yetmezliği ve kan pıhtılaşması riskinin aşılanmamış bireylere göre daha düşük kaldığını bildirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma Covid-19