Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kanser tedavisinde yeni umut: 1 dolarlık ilaç!

Hindistan’ın TATA Enstitüsü, kanser tedavisi görenlerin yeniden hasta olmasını engelleyebilecek ve tedavinin yan etkilerini %50 düşürecek bir ilaç geliştirdiklerini açıkladı.

Kanser tedavisinde yeni umut: 1 dolarlık ilaç!

12PUNTO DIŞ HABERLER

Dünyanın en büyük ve en eski kanser araştırma merkezlerinden birisi olan Mumbai’deki TATA Enstitüsü, piyasa fiyatının 100 rupi(1.2 dolar) olacağını açıkladığı ‘R+Cu’ isimli bir kanser ilacı geliştirdi. İlacın kanser tedavisi alan hastalarda görülen yan etkileri %50 oranında düşürdüğü belirtildi.

Enstitünün açıklamasına göre, ilaç sadece tedavinin yan etkilerini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda hastalarda ‘metastaz’ riskini azaltıyor. Metastaz, kanserli hücrelerin vücutta başka bölgelere sıçraması anlamına geliyor. The Economic Times’ın haberine göre, enstitü yetkilileri ilacın kanser geçmişi olan hastalarda yeniden kansere yakalanma riskini de ciddi oranda azalttığını ifade ediyor.

TATA Enstitüsü’nün on yıldır üzerinde çalıştığı R+Cu, resveratrol ve bakır gibi kanserle savaşan ‘oksijen radikalleri’ içeriyor. Bu radikaller, ölmekte olan kanserli hücrelerin sağlıklı hücreleri etkileyerek kanserli hale getirmesini önlüyor.   

Araştırmacılar, ilacın pankreas, akciğer ve ağız kanserlerinin tedavisinde etkili olabileceğini ileri sürüyor.

TATA’nın geliştirdiği ilaç, piyasadaki en ucuz kanser ilaçlarından biri olacak. Enstitü’nün açıklamasına göre, ilaç için belirlenen fiyat 1.2 dolar. R+Cu’nun yaz aylarında Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Otoritesi (FSSAI)’nden onay alması bekleniyor. İlaç şu ana kadar fareler ve insanlar üzerinde denendi. İlacın yan etkilerine dair kesin test sonuçlarının elde edilmesinin ardından, FSSAI’nın R+Cu’ya piyasaya sürülmesi için onay vereceği düşünülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

kanser tedavisi Kanser ilaç hindistan