Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Osman Müftüoğlu uyardı! Basit hatalar bizi yorgun düşürüyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, modern yaşamın hızlanan temposu, karmaşık ilişkiler, yaşam tarzı değişiklikleri, artan stres seviyeleri, uykusuzluk, beslenme alışkanlıklarındaki hatalar ve hareketsizlik gibi etkenlerin bedenimizi yorduğuna dikkat çekti.

Osman Müftüoğlu uyardı! Basit hatalar bizi yorgun düşürüyor

"Yorgunluk sorunu giderek yaygınlaşan bir sağlık problemi olma yolunda," diyen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu,geçmişteki pişmanlıklar, gelecekteki belirsizliklerin yarattığı kaygılar, savaş, deprem, ekonomik sorunlar gibi dış etkenlerin de ruh sağlığımızı olumsuz etkilediğini vurgulayan Müftüoğlu, "Kronik hastalıklar, tansiyon, şeker, kilo ve kalp ritmi gibi sağlık sorunlarının da yorgunluğa neden olabileceğini bilmeliyiz. Ancak unutmamalıyız ki yorgunluk her zaman basit sebeplerden kaynaklanmayabilir" ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu, okurlarını şu konuda uyardı: "Kendisi bir hastalık belirtisi olmasa da, bazı önemli hastalıkların ilk işareti olabilir. Kalp, akciğer, karaciğer ya da böbrek yetmezliği, kanser, tiroit ya da böbrek üstü bezlerindeki problemler, başlangıçta sadece yorgunluk olarak kendini gösterebilir. Bu nedenle, 2-3 haftadan uzun süren ısrarcı yorgunlukları ciddiye almalı, nedenlerini araştırmalı ve çözüm aramalıyız."

Son olarak Müftüoğlu, "Yorgunluk sadece hastalıklardan, eksikliklerden veya fazlalıklardan kaynaklanmaz; günlük yaşamdaki basit hatalar da bizi yorgun düşürebilir," notunu düştü.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Osman Müftüoğlu Ruh Sağlığı