Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
48,1615
Dolar
Arrow
41,1780
İngiliz Sterlini
Arrow
55,6235
Altın
Arrow
4755,0000
BIST
Arrow
11.288

Tatlılarda gizli tehlike: O malzeme kalp riskini artırıyor

Kardiyologlar, tatlılarda kullanılan iri taneli deniz tuzunun kalp krizi riskini artırabileceği konusunda uyarıyor.

Tatlılarda gizli tehlike: O malzeme kalp riskini artırıyor

Tatlıların üzerinde estetik bir dokunuş olarak kullanılan iri taneli deniz tuzu, sanılanın aksine yüksek sodyum içeriğiyle dikkat çekiyor. Kurabiye, simit, ekmek, tereyağı ve karamelli tatlılarda tercih edilen bu tuz, marketlerdeki daha ucuz alternatiflerine göre daha fazla sodyum içerebiliyor.

Her ne kadar az tuz tadı veriyor gibi görünse de, bu durum kişilerin daha fazla tuz tüketmesine neden olabiliyor.

Sodyum, sıvı dengesi, kan basıncının düzenlenmesi, sinir fonksiyonları ve kas kasılmaları için gerekli bir elektrolit olmasına rağmen, vücudun ihtiyacı oldukça sınırlıdır.

Aşırı sodyum tüketimi, vücutta sıvı tutulmasına yol açarak kan hacmini ve damar duvarlarına olan basıncı artırıyor. Bu da yüksek tansiyon, kalp hastalığı, felç ve böbrek sorunları gibi ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Uzmanlar, tuzun sadece işlenmiş et ve atıştırmalıklarda değil, aynı zamanda ekmek, konserve çorbalar, dondurulmuş gıdalar, peynir ve soslarda da yaygın olarak bulunduğunu belirtiyor. Bu nedenle, işlenmiş gıda tüketmediğini düşünen kişiler bile farkında olmadan fazla sodyum alabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

Wodo Network