Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TEB, ilaç tedariği için çağrıda bulundu!

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB), bir ilaç firması tarafından durdurulan ilaç satışında, eş değeri bulunmayan ilaçların olduğunu belirterek, hasta mağduriyeti oluşabileceğine dikkat çekti. Yer ilaç sanayisinin desteklenmesi ve üretilmesi için çağrıda bulundu.

TEB, ilaç tedariği için çağrıda bulundu!

Yabancı bir ilaç firması geçen hafta Türkiye pazarında bazı ilaçların satışını durdurması üzerine ilaç tedarikçi ve eczanelere bir bilgi notu göndermişti. Bu bilgilendirmenin şirketin Türkiye pazarından çekildiği yönündeki haberlere konu olması üzerine bir açıklama yaparak, pazardan çekilmediğini ancak bazı ilaçların satışını durdurduğunu duyurdu.

Türkiye Eczacılar Birliği'nden (TEB) yapılan yazılı açıklamada, bir ilaç firmasının bazı ürünlerinin Türkiye satışını durdurduğunu, satışı durdurulan ilaçlar arasında eş değeri bulunmayan ilaçlar da olduğunu belirterek, hasta mağduriyetiyle sonuçlanacak bir sürece dikkat çekti. Açıklamada, firmanın tutumu eleştirilerek, “Firma yaptığı açıklamada ayrıca uzun süredir bu ülke insanına hizmet verdiğini dile getirmiştir. Verdikleri hizmetler nedeniyle kendilerine teşekkür etmekle birlikte, vatandaşlarımızın da ülkemizin de bu hizmetleri karşılıksız bırakmadığını, bedeli ne ise ödediğini belirtmemiz gerekir” denildi.

"İLAÇTA YERLİ ÜRETİME DESTEK OLUNMALI"

TEB açıklamasında yerli ilaç sanayisinin desteklenmesi, ilaçların yerli olarak üretilmesi için tedbir alınması çağrısı yapıldı. Sorunun köklü çözümünün bu yönde olduğu vurgulanarak, hasta mağduriyetinin önüne geçilmesi çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Yerli ilaç sanayimizin tüm imkanlar kullanılarak desteklenmesi ve bu ilaçların ülkemizde bir an önce üretilerek ülke insanımızın hizmetine sunulması gerekmektedir. Türk Eczacıları Birliği olarak bu konuda gereken sorumluluğu alacağımızı belirtiyor, ilgili tedbirlerin acilen alınması konusunda yetkili kurumlara çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye Eczacılar Birliği yerli üretim ilaç