Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Babası çelik yelek sayesinde kurtulmuştu! Türkiye'nin konuştuğu Zeynep Çelik aslında kim?

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye'nin konuştuğu ve en genç belediye başkanı seçilen 22 yaşındaki Kakım Bağımsız Belediye Başkanı Zeynep Çelik merak konusu oldu. Peki Zeynep Çelik kimdir? İşte ayrıntılar...

Babası çelik yelek sayesinde kurtulmuştu!  Türkiye'nin konuştuğu Zeynep Çelik aslında kim?

31 Mart Yerel seçimlerinde 2002'den bu yana ilk kez 2. parti konumuna düşen AKP'nin ardından Türkiye haritasının da rengi değişti.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kakım Beldesi Bağımsız Belediye Başkanı Zeynep Çelik, Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldu.

ÇELİK YELEKLE KURTULMUŞ!

BirGün'ün derlediği habere göre; Zeynep Çelik petrol, gıda, tarım, hayvancılık ve orman ürünleri alanında şirketleri bulunan ve Yenice’nin tanınan iş insanlarından Mehmet Çelik’in kızı.

Mehmet Çelik’in ismi çok kısa bir süre önce aracının kurşunlanmasıyla gündeme gelmişti. Bu yılın şubat ayında gerçekleşen saldırıda aracına 35 kurşun isabet eden Mehmet Çelik, giydiği çelik yelek sayesinde yaralı olarak kurtulmuştu.

“DEĞERLİ AMCAM”

Zeynep Çelik’in Instagram’da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP Milletvekili Oktay Saral ile birlikte çektirdiği görülürken, fotoğrafın altında “Çok değerli amcam” ifadeleriyle nitelediği Oktay Saral’a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği görülüyor. Oktay Saral’ın yerel seçimlerden yaklaşık bir ay önce, 1 Mart tarihinde Yenice’yi ziyaret ettiği Zeynep Çelik’in bu paylaşımından anlaşılıyor.

BABASININ ORTAĞI DA BİR SARAL

Öte yandan Çanakkale yerel basınında çıkan haberlere göre Zeynep Çelik’in babası Mehmet Çelik, Sarallar’dan Doğan Saral ile bölgedeki bir MDS fabrikasında ortak. Zeynep Çelik ise bu fabrikanın alım satımıyla ilgileniyor.

Yine yerel medyaya göre Doğan Saral, iş ortağı Mehmet Çelik’in kızı Zeynep Çelik’in aday olması sebebiyle Kalkım beldesinde bir iftar yemeği vermiş. Saral yemekte yaptığı konuşmada, “Kızımız Zeynep Çelik’in belediye başkanlığı adaylığını destekliyorum” ifadelerini kullanmış.


Haber Kaynağı : 12punto

Zeynep Çelik Kakım Belediyesi Oktay Saral Mehmet Çelik