Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Bütün Anadolu'yu ayağa kaldırırım' diyen Davutoğlu'ndan seçim yorumu: 'Oransal karşılaştırma objektif değil'

31 Mart Yerel Seçimleri'nde tüm Türkiye'de 34 bin 212 oyla 21. parti olan ve Altılı Masa'nın en az oy alan partisi olan Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yerel seçimi yorumladı.

'Bütün Anadolu'yu ayağa kaldırırım' diyen Davutoğlu'ndan seçim yorumu: 'Oransal karşılaştırma objektif değil'

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla 31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni değerlendirdi.

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındaki ilk seçimin sonuçlarının ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, seçimin barış içinde gerçekleştirilmesinin demokrasi için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, oy kullanan tüm yurttaşlara teşekkür etti.

"ORANSAL KARŞILAŞTIRMA ADİL DEĞİL"

Parti olarak seçimden paylarına düşen dersi almak zorunda olduklarını ifade eden Davutoğlu, zor şartlarda aday olup fedakarca mücadele veren partisinin bütün adaylarına teşekkürlerini iletti.

Davutoğlu, son derece sınırlı ve odaklı yerlerde seçimlere katılma kararı aldıklarını, bazı seçim bölgelerinde de adayların niteliklerine bakarak farklı parti adaylarına da destek verdiklerini bildirdi.

Seçmen bölgelerinin yüzde 10'unda ve toplam nüfusun yaklaşık yüzde 4'ünün yaşadığı yerlerde seçime girdiklerini kaydeden Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde seçime giren partilerle yapılan oransal karşılaştırmaların objektif ve adil olmadığını savundu.

"RADİKAL DEĞİŞİM" KARARI

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak, bu durum bizim de gereken dersleri çıkarmamız gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Türkiye'nin içine girdiği kriz sarmalından çıkabilmesi için kapsamlı bir öz eleştiri ile neşteri önce kendimize atmak zorundayız. Halkın radarına giremeyen bir siyasi partinin teorik çalışmalarla netice alabilmesi mümkün değildir. Bu konuda önümüzdeki dönemde gerek söylem, gerekse iletişim yöntemi konusunda radikal bir değişim gerçekleştirme kararı aldık."

"BÜTÜN ANADOLU'YU AYAĞA KALDIRIRIM" DEMİŞTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 19 Temmuz 2020 tarihinde memleketi Konya’da partisinin Meram ve Karatay ilçe kongrelerine katılmıştı.

Kongrede partililere seslenen Davutoğlu, Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirerek halkın iradesiyle tercih yapmasının engellendiğini ifade ederek, “Kimseye ihtiyacımız olmadan, yapılacak ilk seçimde, Gelecek Partisi sembolü çınar altında buluşanlar seçime gireceklerdir, kimse bunu engelleyemez. Anadolu’ya çıkarım ve sadece ‘Esselamun Aleyküm’ derim, bütün Anadolu’yu ayağa kaldırırım. Kimse engel olamaz” demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Davutoğlu yerel seçim Gelecek Partisi