Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MHP'li Yalçın'dan yerel seçim açıklaması: 'MHP 3. parti konumundadır'

31 Mart Yerel Seçimleri'ne birçok kentte Cumhur İttifakı çatısı altında giren MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yalçın, "31 Mart 2024 günkü Mahallî İdareler Seçimlerinde il genel meclisi oy oranı %16,62’dir. Buna göre MHP üçüncü parti konumundadır" dedi.

MHP'li Yalçın'dan yerel seçim açıklaması: 'MHP 3. parti konumundadır'

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından siyasi parti temsilcileri de seçimlere ilişkin değerlendirmelerine başladı.

Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin il genel meclisinde 3. parti olduğunu belirtti.

Yalçın açıklamasının ilgili bölümünde şunları söyledi:

"ALINAN SONUÇLAR ÇARPICIDIR"

Aziz milletimiz iradesini sandığa aksettirmiş ve her partiye, herkese çok anlamlı mesajlar vermiştir.  Cumhur İttifakının bir üyesi olarak MHP, bu mesajlardan gereken dersleri çıkarmıştır. Millî irade karşısında bütün siyasi partilerin boynu kıldan incedir. Alınan sonuçlar elbette çarpıcıdır.    

"KAZANÇLARIMIZIN YOK SAYILMAYA ÇABALANMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Ancak söz konusu olan Yerel Seçimlerdir ve Mahallî İdareler Seçimlerinin sonuçlarını kendi dinamikleri içinde analiz etmek icap eder. Yerel Seçimlerde ortaya çıkan tabloyu Genel Seçim mantığıyla nitelendirmeye ve anlamlandırmaya çalışmak, büyük hata olacaktır. Bu şekilde yapılan tespit, tahlil ve değerlendirmeler; iddia, söz ve mesuliyet sahiplerini yanlış yollara sevk edecektir. Konu partimizce çok yönlü ele alınıp ortaya çıkan sandık aritmetiğinin sebepleri üzerinde rasyonel, objektif metot ve kriterler esas alınarak şimdiden çalışmalara başlanmıştır. Hâl böyleyken; Yerel Seçimlerin neticeleri üzerinden MHP’nin çoğunu az göstermeye çalışılmasına seyirci kalmayız. Kayıplarımızın öne çıkarılıp kazançlarımızın yok sayılmaya çabalanmasına müsaade etmeyiz. 

"MHP BİRÇOK YERDE CUMHUR İTTİFAKI BÜNYESİNDE SEÇİMLERE GİRMİŞTİR"

Partimizin siyasetteki özel mevkiinin hedefe konulması karşısında suskun durmayız. MHP’nin siyaseten etkisizleştirmeye çalışılmasını görmezden gelmeyiz. Seçimlerde husule gelen siyasi tablonun saptırılmasına, belediyelerdeki el ve görev değişikliklerinin fırsatçılık yapılarak başka mecralara çekilmesine göz yummayız. Aylardır sahada gecelerini gündüzlerine katan cefakâr, fedakâr dava arkadaşlarımızın emeklerinin yok sayılmasına, tezyif ve tahfif edilmesine izin vermeyiz.

Partimizi her şart altında destekleyen vefalı seçmenlerimizin gösterdiği teveccühün küçümsenmesine sessiz kalmayız. En gerçekçi ve doğru yaklaşım; partilerin genel oy dağılımının, il genel meclisinde verilen müstakil oylar üzerinden belirlenmesidir. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Feti Yıldız’ın bugün açıkladığı gibi YSK Verilerine göre, MHP’nin 31 Mart 2024 günkü Mahallî İdareler Seçimlerinde il genel meclisi oy oranı %16,62’dir. Buna göre MHP üçüncü parti konumundadır.  MHP birçok yerde Cumhur İttifakı bünyesinde seçimlere girmiştir. Genel oy dağılımı değerlendirilirken, bu olgu münhasıran ele alınmalıdır.

MHP KAÇ OY ALDI?

31 Mart Yerel Seçimleri'ne Cumhur İttifakı çatısı altında giren MHP, İl Genel Meclisi'nde parti bazında 2019'daki oy oranı yüzde 8,1'den yüzde 6,6'ya düştü. MHP bu sonuçla yüzde 7 oya ulaşan YRP'nin gerisinde 4. sırada yer aldı.

Belediye Başkanlığı'nda ise MHP, 2019'da yüzde7,3 oranındaki oyunu yüzde 5'e düşürdü. Böylece, Türkiye Genelinde CHP, AKP, YRP ve DEM Parti'nin ardından 5. parti oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Semih Yalçın MHP yerel seçim