Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YRP'li Uğurlu'dan yerel seçim yorumu: 'AKP hiçbir yerde YRP yüzünden belediye kaybetmedi dediler, rahatladık'

Ramazan Bayramı dolayısıyla AKP heyeti Ankara'da Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, yerel seçimlerde AKP'nin YRP yüzünden belediye kaybetmediğinin ifade edildiği ve bu nedenle rahatlayıp mutlu olduklarını söyledi. AKP Ankara Milletvekili Zeynep Kılıç ise erken seçim iddialarına yanıt verdi.

YRP'li Uğurlu'dan yerel seçim yorumu: 'AKP hiçbir yerde YRP yüzünden belediye kaybetmedi dediler, rahatladık'

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partilerin bayram ziyaretleri devam ediyor. 

AKP heyeti Ankara'da YRP'yi ziyaret etti. 

"RAHATLADIK, MUTLU OLDUK"

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, 'birazda siyaset konuşalım' diyerek, "Seçimlerde çok şükür başarı yakaladık, 3. parti olduk. Televizyonda izlediğimiz AKP taraftarı birçok gazeteci şunu söylediler; 'Hiçbir yerde YRP yüzünden AKP belediye kaybetmedi' dediler. Buradan biz rahatladık mutlu olduk" dedi. 

ERKEN SEÇİM YANITI

AKP Ankara Mİlletvekili Zeynep Kılıç ise, "YRP'nin İBB Başkanı Mehmet Altınöz seçimlerin ardından sonuç itibariyle erken seçim kaçınılmaz dedi. Sizce bir erken seçim olmalı mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Yerel seçimlerle genel seçimleri her zaman farklı değerlendirmek gerektiğini savunduk ki bu hakikaten de böyle, siyasetin temel doğası itibariyle de böyle. Cumhurbaşkanımız seçimlerin akabinde yaptığı balkon konuşmasında bunu ifadelendirdi.

Biz milletimizden genel seçimde yetkiyi aldık ve bunu 5 yıl için aldık. Dolayısıyla milletimizin en temelde iradesine de sahip çıkmak adına da 5 yıl boyunca bunu sürdürmek en temel ödevimiz ve görevimiz olacak. 

Çünkü o bir emanettir, biz de o yetkiye, o emanete sahip çıkacağız. Dolayısıyla en yüksek merciden bu ifadelendirildi ki zaten diğer muhalefet partisi paydaşları da erken seçim yönünde bir talepleri olmadığını ifade ettiler."


Haber Kaynağı : 12punto

Ramazan Bayramı YRP Erken seçim AKP Mehmet Fatih Uğurlu Zeynep Kılıç