Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan “desteklemiyoruz” çıkışı

Son dönemde Türkiye ve Suriye arasında normalleşme adımları atılırken ABD'den konuya dair bir açıklama geldi, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme çabalarını ABD'nin desteklemediği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan “desteklemiyoruz” çıkışı

Türkiye ile Suriye arasında süren normalleşme çabalarına ilişkin soruyu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü normalleşmeyi desteklemediğini aktardı.

Bakanlıktan bir sözcü, “Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor” yanıtı verdi.

Yapılan açıklamanın devamında Suriye sorununun siyasi bir çözüme kavuşmadığı müddetçe Esad rejimi ile normalleşmenin olmayacağını aktararak “ABD olarak, bu soruna siyasi bir çözüme yönelik ciddi bir ilerleme görmediğimiz müddetçe Esad rejimi ile ilişkileri normalleştirmeyeceğiz. Suriye rejimiyle ilişkisi olan tüm ülkelere, bu ilişkileri Suriyelilerin insani durumunu, insan haklarını ve güvenlik durumunu iyileştirmek ve BM'nin 4456 sayılı kararının hedeflerine ulaşmak için kullanmaları yönünde çağrıda bulunduk” dedi. 

Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme yönünde olumlu mesaj vermeye devam ediyor.

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bugünkü kabine toplantısı sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin konuşan Erdoğan, verdiği mesajda görüşmenin gerçekleşmesinin bir "ihtiyaç" olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Dostlarımızın sayısını çoğaltmaya büyük önem veriyoruz. Büyük güçler arasındaki paylaşım kavgasının hızlandığı bir dönemde dış siyasette yeni denklemler kurmamız Türkiye için tercihten öte ihtiyaçtır. Bu açılımlara komşularımızla birlikte diğer ülkelerin de muhtaç olduğunu görüyoruz. Sıkılı yumrukların açılmasında fayda olduğuna inanıyoruz” dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Beşar Esad Türkiye Suriye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD