Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adıyaman Büyükşehir Belediyesi adayı Ziya Polat kimdir?

AKP'nin 6 Şubat depreminden etkilenen Adıyaman Büyükşehir Belediyesi adayı Ziya Polat kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

Adıyaman Büyükşehir Belediyesi adayı Ziya Polat kimdir?

Ziya Polat, 1976 yılında Adıyaman'ın Akdere köyünde doğdu. İlköğrenim ve lise eğitimini Adıyaman'da tamamladıktan sonra, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Kariyerine sınıf öğretmeni olarak başlayan Polat, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. Bu görevler arasında Orman İşletme Şefliği, Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği ve Şube Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlar yer aldı. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü'nde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Haziran 2013'te Elazığ'a Orman Bölge Müdürü olarak atanarak bu görevine devam etti. Eylül 2019 tarihine kadar Elazığ Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, Sakarya Orman Bölge Müdürü olarak atanarak Mart 2023 tarihine kadar bu görevde bulundu.

Ziya Polat, son olarak Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Başmüfettiş olarak görev aldı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Ayrıca, Ankara'da düzenlenen bir programda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem bölgesi Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak açıklandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanlığı Ziya Polat