Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

AKP Hatay Milletvekili Yayman: 'Oyunlar milli güvenlik meselesi'

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, çocukların çevrim içi oyunlarda geçirdikleri sürelerin kısıtlanması gerektiğini belirterek, bu sorunun milli güvenlik meselesi haline geldiğini öne sürdü.

AKP Hatay Milletvekili Yayman: 'Oyunlar milli güvenlik meselesi'

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çocukların bilgisayarda oyunlarda geçirdikleri sürelerin kısıtlanması gerektiğini söyledi. Yayman, dijital bağımlılığın ve çevrim içi oyun platformlarının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. Yayman, “Bu çok önemli, hayati bir konu; çünkü Türkiye’de bu oyun meselesi, bir milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumda ve bu noktada bizim gençlerimizi korumamız lazım” dedi.

Yayman, dijital bağımlılığın gençlerin geleceğini tehdit ettiğini ifade ederek, dünya genelindeki örneklere dikkat çekti. 

Özellikle Amerika'daki okul baskınlarında öğrencilerin çevrim içi oyun platformlarına üye olup kendilerini kahraman olarak belirledikleri şahsiyetleri taklit ettiklerini ve şiddet eylemlerine yöneldiklerini belirtti.

 Türkiye'de de benzer olumsuz örneklerin yaşandığını vurgulayan Yayman, dijital okuryazarlığın önemine değindi ve çocukların bilgisayarda geçirdikleri sürelerin kısıtlanması gerektiğini belirtti.

Yayman, dijital dünyanın fırsatlar sunduğunu ancak aynı zamanda tehditler barındırdığını ifade etti. Her türlü yasaklamaya karşı olduklarını belirten Yayman, Türkiye’nin dijital altyapısının dünya çapında başarılı olduğunu söyledi. Ancak, dijital platformların uluslararası hukuka uygun hareket etmeleri ve çocukları koruma konusunda etik kurallara uymaları gerektiğini kaydetti. 

ROBLOX YENİDEN AÇILACAK MI? 

Roblox çevrim içi oyun platformunun mahkeme kararıyla erişime kapatılmasıyla ilgili olarak kamuoyunda oluşan yanlış algıya değinen Yayman, platformun açılması ya da kapatılmasının bağımsız mahkemeler tarafından belirlendiğini ifade etti. Yayman, Türkiye’nin bağımsız bir hukuk devleti olduğunu ve Roblox ile ilgili mahkeme kararının şu anda yürürlükte olduğunu belirtti.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAĞIZ 

Son olarak, Yayman çevrim içi oyun platformlarına erişim engeli getirilecek mi sorusuna yanıt verdi. Yayman, bu tür önlemlerin gerekip gerekmediğinin bilinmediğini ancak dijital platformların faydalarının yanı sıra zararlarının da olduğunu belirtti. Devletin, uluslararası dijital şirketlere karşı gerekli tedbirleri alacağını ifade eden Yayman, bu platformların kurallara uyması ve toplumu koruma konusundaki adımları atması gerektiğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Roblox