Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP sıralarından yükselmişti: Saadet Partisi’nden ‘Allah’ın gazabı’ sözlerine tepki

Hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in kürsüde fenalaştığı sırada AKP sıralarından gelen “Allah’ın gazabı böyle olur” sözlerine Saadet Partisi’nden tepki geldi.

AKP sıralarından yükselmişti: Saadet Partisi’nden ‘Allah’ın gazabı’ sözlerine tepki

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 14 Aralık’ta hayatını kaybeden Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için AKP sıralarından yükselen “Allah’ın gazabı böyle olur” sözlerine tepki gösterdi.

“Bu isim gizlenmeye devam ederse, Saadet Partisi ve kamuoyu olarak bu sözün sahibinin 264 AK Partili milletvekili olduğunu kabul etmek durumunda kalacağız” diyen Kaya, “263 tane AK Partili milletvekilimizi zan altında bırakmamak için bu milletvekilinin kim olduğunun tutanaklara geçirilmesi şarttır. Tarih, bu utanç vesikasını yazmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'E TEŞEKKÜR

Bitmez’in vefatı sonrası Meclis’teki grubu düşen Saadet Partisi’ne katılan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap için Özgür Özel’e teşekkür eden Kaya, şunları söyledi;

“Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez'in vefat etmiş olması sebebiyle Saadet ve Gelecek Partileri olarak oluşturmuş olduğumuz milletvekili grubunda, Saadet Partisi'nin 1 milletvekili eksilmiş oldu. Bunun üzerine grubun devamı için iyi niyet bildiren, demokratik bir dayanışma için üzerimize düşecek bir vazife varsa yerine getirmeye hazırız diyen siyasi partiler oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu demokratik dayanışmayı somut bir hale getirerek Saadet Partisi'nin milletvekili sayısını Meclis İç Tüzüğü’nün aradığı sayıya ulaştırmak için demokratik bir duruş ortaya koyan, bütçe görüşmelerinde Saadet Partisi'nin sesinin ve sözünün kesilmemesi için fedakarlık ve civanmertlikte bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in şahsında bütün Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve onların çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum”


Haber Kaynağı : 12punto

Bülent Kaya Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Bitmez Özgür Özel Saadet Partisi