Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP-Yeniden Refah Partisi gerilimi... Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz: Bazı partilerin YRP’yi dile getirmesi çaresizlik sendromu

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu’nun istifa sonrası yaptığı açıklamalar çok tartışıldı. Pamukçu’nun açıklamalarında hedef aldığı isim olan YRP Genel Başkan Yardımcısı ve İBB Adayı Mehmet Altınöz, 12punto’ya konuştu.

AKP-Yeniden Refah Partisi gerilimi... Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz: Bazı partilerin YRP’yi dile getirmesi çaresizlik sendromu

Ercan KÜÇÜK - 12punto.com.tr

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi (YRP), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde yine ittifak görüşmeleri yapmış ancak seçime bağımsız girme kararı almıştı. YRP’nin özellikle AKP’nin zorlandığı İstanbul ve Ankara’da aday çıkartması ve eski AKP’lilerin partiden aday gösterilmesi iktidarda tansiyonu yükseltti.

YRP’nin Cumhur İttifakı’na katılmaması parti içinde de tepki yarattı. Genel Sekreter ve İstanbul milletvekili Suat Pamukçu istifa etti. Pamukçu istifasının ardından konuştuğu Yenişafak Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda YRP’ye Fetöcülerin sokulduğunu iddia etti. Pamukçu 14 Mayıs seçimleri öncesinde AKP’yle yapılan ittifak görüşmelerinde kendisinin hiçbir vekil talebinin olmadığını, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mehmet Altınöz’ün “25 vekil isteriz” dediğini de savundu. 12punto’ya konuşan Altınöz, Pamukçu’nun iddialarına cevap verdi.

“ALTINÖZ 25 VEKİL İSTEDİ” İDDİASI

İttifak görüşmelerinde bir takım görüşmelerin yapıldığı bazı önerilerin konuşulduğunu vurgulayan Altınöz, “Böyle bir şey olmadı” dedi. Altınöz şöyle konuştu:

“O toplantılarda yapılan görüşmeler içerisinde bir bakıma zihin açıcı ön almak adına bazı konuların istişaresi mahiyetinde yapılan konuşmalar onlar. Onlar içerisinde önü var arkası var sağı var solu var. Öyle pat diye böyle bir talep elbette olmadı. O açıklamaların yapılmasının hiçbir karşılığı yok. Ben sizin sorunuza ‘evet istedim ya da hayır istemedim’ diye bir şey söyleyemem. Yapılan görüşmeler içerisinde oradaki verilere dayanarak ortaya konulan bazı öneriler tavsiyeler. Yani böyle bir şey olmadı. Siz bize bu kadar milletvekili verin, şu kadar olsun bu kadar olsun. 2 ay içerisinde yapılan konuşmadan kendi adına bir yorum yaparak bir rakam atıyor ortaya. Böyle bir şey olmadı hayır. 

“BAŞARILI OLAMAZSIN”

Altınöz, Pamukçu’nun “Partiye Fetöcüleri doldurdular” iddiasına sert tepki gösterdi, Pamukçu’ya gerekeni yapması çağrısında bulundu:

“Partide Fetöcüler varmış bizim haberimiz yok. Biz de diyoruz ki tamam o zaman açıklayın, kimmiş bu Fetöcüler? İsim ver. Bu kişi şu anda bizim milletvekilimiz. İstifa etti ama hala parlamentoda milletvekili. Sen o zaman gerekeni yap. Sokaktaki adam gibi ağlanmanın sızlanmanın anlamı yokki. Git o zaman kim Fetöcüyse gerekeni yap. Bir tane isim vermiyor ‘Partide Fetöcüler var’ diyor. Bizim içimizde daha önce genel sekreterlik yapıp şu anda bizim bir bakıma toplum nezdinde partimiz itibar kaybı yaşatmak isteyen bir kardeşimiz. Bunun bir karşılığı yok. Aksine parti yükseliyor. Sen böyle yapınca partinin gücünü zayıflatmaya çalışıyorsun bu belli. Ama başarılı olamazsın. Çünkü Fetöcülerin gelemeyeceği tek parti YRP. Bizim partimize söylenebilecek en sondaki cümle olabilir bu.”

AKP’den YRP’ye üye geçişleri ve belediye başkanı transferleri de dikkat çekiyor. Bunun nedenini sorduğumuz Altınöz, YRP’nin iktidar alternatifi olduğunu belirtti. Altınöz şunları söyledi:

“Refah’ın vakti geldi diyor hem vatandaş hem de siyasetçiler. Türkiye’nin oyun kurucu, lider partisi Yeniden Refah Partisi. İstanbul’da vekillerimizle birlikte saha çalışmalarımızı en aktif şekide yürütüyoruz. ‘Artık Yeniden Refah için Refah’ın vakti’ geldi diyor sokaktaki vatandaş. Alternatif YRP. Bunun bu şekilde olması gayet doğal.”

“ÇARESİZLİK SENDROMU”

Eski AKP’lilerin YRP’ye geçip aday olması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemine geldi. Erdoğan bir mitingde yaptığı konuşmada “Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem çeşitli beyan ve imalarla bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara da müsaade etmeyiz” demişti. Medyada, Erdoğan’ın bu sözlerle YRP’yi ima ettiği konuşuldu. Altınöz,

“Açıkçası Sn. Cumhurbaşkanının bizi hedef aldığını düşünmüyoruz. Eski vekil eski belediye başkanı olup da başka partilerde de siyaset yapanlar var. Bu sadece YRPnin dikkate alındığını göstermez. Şöyle bir yorum da olabilir: o zaman Dem Parti, İyi Parti CHP kazanmasın diye mi aday çıkartıyor? Bir parti elbette aday çıkartmak durumunda. Ne yapacak? Partiler devamlı bir partiyi mi destekleyecek? Bunun sonu gelmezki. Sizin de bir kimliğiniz tüzel kişiliğiniz var. Bir duruş ortaya koyuyorsunuz. Bazı partilerin sızlanması ağlanması üzülmesi açıkçası onların bir çaresizlik ortaya koyduğunu da belli eder. Ben açıkçası üzülerek izliyorum. Bazı partilerin YRP’yi de dile getirmesi çaresizlik sendromu. Çalışacaksınız kazanacaksınız. YRP çalışıyor kazanacak. Şimdi Avcılar’da bir programa gidiyoruz vekillerimizle beraber. Biz Avcılar’ı da kazanacağız İstanbul’u da kazanacağız. Biz hiç sızlanmıyoruz. Bizim burada pankartlarımızı kestiler, bizim tv programımızı iptal ettiler vs hiç sızlanmıyoruz."

AKP DESTEK VERSE DE VERMESE DE…

İBB Adaylığı kesinleşmeden önce 12punto’ya konuşan Altınöz, “2019’da zaten Ak Parti yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kaybetti. 2024’te de kaybedecek. kaybetmesin Yeniden Refah Partisi’ni desteklesin. Yeniden Refah Partisi çatısı altında İstanbul ve Ankara’da bu ittifak gerçekleşsin. Biz Cumhurbaşkanlığında Sn. Erdoğan’ı destekledik. Sn. Erdoğan’ın Ak Parti yöneticilerinin bize bir vefa borcu var.” Demişti. Altınöz, “Hala aynı şeyi düşüncede misiniz?” Sorusunu şu şekilde cevapladı:

“Ben geçmişten gelen verilerle konuştum o gün. Bizim elimizde bütün araştırma şirketlerinden ve özellikle sahadan ciddi bir bilgi birikimi aktarılıyor. Biz son 6 ay içerisinde 200 bin üye yaptık. 31 Mart’ta seçimlere 500 bin üye ile gireceğiz. Bu bizim kayıtlı üye sayımız. Şu anda yaklaşık 650 bin ıslak imzalı üyemiz var. Ama bilgisayarda henüz sisteme girilmemiş. Ya da kişi imza atmış TC numarası yanlış yazılmış. Telefonu yanlış yazılmış. Onlar sisteme girmiyor, kişiyle tekrar görüşüyoruz.

Biz şu anda sahadan da almış olduğumuz geri bildirimle, gelen araştırma şirketlerinin verileriyle bu yorumları yaptık o dönemde. Akparti İstanbul ve Ankara’yı 2019’da kaybetti. Şu anda sahada Akparti’nin iktidar partisi olması, ekonomi modelinin vatandaş tarafında çok ciddi bir eleştiriye maruz kalmasından dolayı bu yorumu yapmıştık. Şu anda zaten onlar destek verse de vermese de biz kazanıyoruz. O zaman geçti, o gündem eskide kaldı.”


Haber Kaynağı : Ercan Küçük

14 Mayıs seçimleri Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı Mehmet Altınöz Yeniden Refah Partisi yerel seçim YRP