Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'de Erdoğan sonrası için konuşulan isimler ortaya çıktı! Yeniden aday olamazsa...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamaması durumunda AKP içinde Erdoğan sonrası çeşitli formüller ve isimler konuşulduğu iddia edildi.

AKP'de Erdoğan sonrası için konuşulan isimler ortaya çıktı! Yeniden aday olamazsa...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs seçimlerinde son kez aday oldu. Anayasa değişikliği ya da erken seçim kararı alınmadığı sürece Erdoğan'ın yeniden aday olması kanunen mümkün değil.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; AKP cephesi, Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için her iki yolu da denemek için kararlı. Anayasa değişikliğinin olmaması ve TBMM'nin erken seçim kararı almaması durumunda AKP kulislerinde Erdoğan sonrası için çeşitli formüller, isimler konuşulduğu öğrenildi.

Erdoğan'ın yeniden aday olamaması durumunda siyaseti bırakmayacağı ve bu durumda partisinin genel başkanlığını yürüteceği konuşuluyor.

Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olarak iyi bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çalışmaların yakın takipçisi olacağını söyleyenler “Aday kim olur” sorusuna da “Partide çok deneyimli, etkin olabilecek isimler var” yanıtını veriyor.

ERDOĞAN SONRASI İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Bu isimler içinde ilk dile getirilen Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar. Mevcut Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da, son dönemlerde öne çıkan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da böyle bir durumda aday olabileceği konuşuluyor. Partililer Erdoğan’ın yeniden adaylığı söz konusu olmazsa zaman içinde farklı isimlerin de gündeme gelebileceğini söylüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Selçuk Bayraktar Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Hakan Fidan Cevdet Yılmaz