Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

AKP’de İstanbul için öne çıkan 2 aday var

AKP kulislerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 2 ismin konuşulduğu öğrenildi.

AKP’de İstanbul için öne çıkan 2 aday var

Yerel seçimlere 4 aydan daha az bir süre kaldı. AKP, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 2019’da kaybettiği büyükşehirleri yeniden kazanmayı hedefliyor.

CHP'NİN İBB ADAYI İMAMOĞLU

CHP, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde İstanbul’da mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak gösterdi. AKP’nin ise İmamoğlu’na karşı hangi ismi aday göstereceği merakla bekleniyor.

Gazete Duvar'ın haberine göre, AKP'nin adayının en çok merak edildiği yer olan İstanbul'da ibre her hafta başka bir isme dönüyor. Son olarak ise iki isim öne çıktı.

AKP İSTANBUL’DA KİMİ ADAY GÖSTERECEK?

Bugüne kadar İstanbul için en çok İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski bakanlar Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın adı geçti. Konuşulan isimler arasında Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar da var ama birçok AKP'li bunun olasılık dışı olduğunu söylüyor. Hatta Meclis kulisinde, “Cumhuriyet tarihinin dörtte birinde iktidar ol, sonra İstanbul için damadından başka aday bulama! Olmaz...” diyenler var.

BU HAFTA ÖNE ÇIKAN İKİ ADAY VAR

AKP’de son olarak iki isim ön plana çıktı.

Biri AKP’nin İstanbul’daki en başarılı belediye başkanlarından olduğu belirtilen Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan. Trabzonlu olan Turan’ın aday olması durumunda İmamoğlu’nun Karadeniz oylarını konsolide etmesini engelleyeceği, başarılı çalışmaları dolayısıyla “belediyecilik hizmeti yarışı” iddiasında bulunabileceği kaydediliyor. 

Yine Turan’ın eski TOKİ Başkanı olması, konut sorunu, kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık gündemleri açısından da avantaj olarak kaydediliyor. 

Diğer tarafta geçen haftanın barometresinde bir kez daha öne çıkan diğer isim ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Kamuoyu nezdinde algısının olumlu olduğu düşünülen Koca’nın farklı kesimlerden oy alma potansiyeli taşıdığı, Kürt kimliği ile de İstanbul’da Kürt oyları için çekim merkezi olabileceği konuşuluyor.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Fahrettin Koca yerel seçim Mehmet Ergün Turan