Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'den CHP'ye geçen Bilecik Belediyesi'nde 'seçim israfı'

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Bilecek Belediye Başkanı Seçilen Melek Mızrak Subaşı, seçim öncesi belediyenin 75 günde 44 milyon lira zarar ettiğini açıkladı.

AKP'den CHP'ye geçen Bilecik Belediyesi'nde 'seçim israfı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), göreve geldiği belediyelerdeki borçları açıklamaya devam ediyor.

Son olarak CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, göreve geldiğinde 64 milyon 872 bin liralık bir borç bulduklarını ve ödenmemiş elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

"3 NİSAN’DA GELDİĞİMİZDE KASA 28 MİLYON BORÇ 64 MİLYON CİVARINDA"

Bilecik Belediyesi Mayıs ayı belediye meclis toplantısı CHP’li Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Gündemin 6’ncı maddesi belediye başkanına iç borçlanma yetkisi verilmesi konusu oldu. Söz konusu gündem maddesi  CHP ve AK Parti’nin kabul oyuna karşı MHP’li üyeler ’ret’ kullandı. Bu gündem oy birliğiyle kabul edildi.

Bu gündem sonrası ’Neden iç borçlanma istediğini’ anlatan Subaşı, "13 Ocak’ta cari borç durumumuz 40 milyon 990 bin liraymış ve iller bankası payımızda 48 milyon civarındaymış. 3 Nisanda geldiğimizde borcu 64 milyon 872 bin lira olarak bulmuşuz ve iller bankası payı dâhil kasa nakit durumumuzda 28 milyon civarındaymış. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum dengeli bir harcama söz konusuyken enteresan bir kasayla karşılaşmış bulunuyoruz. Şimdi 40 milyon borcumuz var ama kasamızda 48 milyonumuz varmış. Fakat 3 Nisan’da geldiğimizde kasa 28 milyon borç 64 milyon civarında. Tabi ki birde toplam borcu da yansıttık zannediyorum" dedi.

"ELEKTRİK VE BANKA BORÇLARI ÖDENMEMİŞ"

Subaşı açıklamasının devamında, "Bir de şöyle bir durum var 75 günlük durumu sizlere özetlemek isterim. İşçi alımı giderleri ilave 5 milyon 933 bin lira, doğrudan temin harcamaları 17 milyon 613 bin lira, vergi borcu 75 günde ilave gelen bir buçuk milyon, referans çöp toplama 11 milyon 400 bin lira bu ne demek asla borcumuzu ödememişiz demek. Bıraktığımız tablo da bu yer almıyordu. Bu yüzden gelir gelmez hem ödenmemiş elektrik faturalarıyla, hem Biosun borçlarıyla, hem de referans borçlarıyla karşı karşıya kaldık. Tabi ki aynı zamanda vatandaşlarımızdan güzel tebrik ziyaretleri alırken bir de işin arka kısmı vardı. Çöplerin toplanmasının durması gibi. Elektrik faturası ödenmediğinde başkana direkt zimmet çıkıyor işlenen faiz işte 200 bin lira civarında bu gibi sıkıntılarla karşılaştık. Rutin banka borcumuz bile ödenmemişti. Bu bizim için çok rutinde olan bir rakam zannediyorum 1-1 buçuk milyon civarındaydı dengelenebilecek noktalarda. İlk defa şöyle bir şey yaptık bankayla lütfen bizden pazartesi almayın cumaya kaydıralım bu sadece bu aya özel olsun" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Melek Mızrak Subaşı Bilecik Belediyesi Bilecik