Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Akşener'in Erdoğan ziyaretine İYİ Parti'den ikinci açıklama

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin yankıları devam ediyor. Görüşmede Akşener'in talepleri olduğu yönündeki iddaların ardından İYİ Parti'den ikinci bir açıklama geldi.

Akşener'in Erdoğan ziyaretine İYİ Parti'den ikinci açıklama

Yapılan görüşmede Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklifi yapıldığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddiaların ardından İYİ Parti’den bir açıklama yapılmış ve "Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi yapılmadığı, yapılsa bunu kabul etmeyeceği" ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak partiden yapılan bu açıklamalar yeterli gelmemiş olacak ki Meral Akşener’in, Erdoğan ile görüşmesine dair bir açıklama da İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi.

Poyraz, "Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır" dedi.

UĞUR POYRAZ: PARTİMİZİ BAĞLAMAZ

Akşener ile Erdoğan arasındaki görüşmeye dair konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” dedi.

Görüşmeye dair İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, PolitikYol’dan Altan Sancar’a yaptığı değerlendirmede, Erdoğan-Akşener görüşmesinin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmuş olmasına işaret etti.

Bu ayrıntıyı “bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” şeklinde değerlendiren Poyraz, İYİ Parti’nin de görüşmeyi basından öğrenmiş olduğunu aktardı.

“Kimin talep ettiği, ne görüşüldüğü, yani amacının sonucunun ne olduğunun açıklanması gerekmektedir” diyen Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” dedi.

Poyraz, görüşmeyi “İYİ Partinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hala belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim” sözleriyle değerlendirdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da bir araya geldi.

Görüşme siyaset gündeminin bir numaralı maddesi olurken; zirvenin ardından ortaya atılan iddialar da gündem oldu.

Görüşmede Akşener’in Erdoğan'dan oğlu ile ilgili talepte bulunduğu öne sürüldü. Akşener iddialara göre, oğlu Fatih Akşener'in Paris Büyükelçiliği'ne atanması için Erdoğan'a talebini iletti.

Ayrıca görüşmede Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması yönünde bir teklif geldi.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyükelçi Görüşme İYİ Parti Meral Akşener