Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Ali Babacan ekonomi hakkında konuştu: ‘Bu iktidar vatandaşın sahip olduğu evin anahtarını elinden aldı sen artık kirada oturacaksın dedi’

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Partisinin grup toplantısında konuştu. Babacan ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan ekonomi hakkında konuştu: ‘Bu iktidar vatandaşın sahip olduğu evin anahtarını elinden aldı sen artık kirada oturacaksın dedi’

‘Biz bilmez miydik dayamasını döşemesini’ 

Konuşmasında hükümet yetkileri tarafından açıklanan tasarruf tedbilerine eleştiri yönelten Babacan, madem ki tasarruf diyorsunuz. Uygulanacak tedbirlerini en tepeden başlatın. İsraf da tasarruf da yukarıdan aşağı başlar. Tam 11 yıllık hazine bakanlığım dönemimde teslim aldığım çalışma odasının mobilyasıyla teslim ettiğim çalışma odası mobilyası aynıydı. Biz bilmez miydik dayamasını döşemesini?  Eskiden hazinenin imzası olmadan tek kuruş harcanamazdı, hem el hem ayak freni vardı şimdi devamlı gaz var.  Şu anda fren mekanizması yok . Harcama yetkisi sadece Erdoğan’ın kendisinde.   Ben buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Et kuyruğunadaki emekliler için elinizi taşın altına koyun. üniversiteyi kazandığı halde yurt çıkmayan öğrenciler için elinizi taşın altına koyun” ifadelerini kullandı.

Bunlar arka kapıdan merkez banaksından 400 milyon dolar sattılar.

Nasıl bir kur rejimi uyguladığınızı açıklayın. Bunlar arka kapıdan merkez Bankasından  400 milyon dolar sattılar. Senelerdir söylüyorum ama bıkmadan söylemeye devam edeceğim, ne kadar hukuk ekonomi.  Hazine, merkez bankası ne yaparsa yapsın fark etmez, her gün kollukla ilgili skandalların ortaya döküldüğü ülkede yatırım olur mu?  Genel seçimlerden bu yana 1 yıl geçti. Halkın günlük hayatında bir iyileşme yok. Bıçak artık kemiğe dayandı. Büyük bir operasyon,  büyük bir ameliyat gerekli.  Devlet kurumlarıyla güçlüdür, şu anda güçlü bir yargıdan bahsetmek mümkün mü? Güçlü bir ekonomik kadrodan bahsetmek mümkün mü? Ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız mevcut  anayasaya uyun.  Bugün eğer emekliler ucuz ekmek kuyruğunda ömürlerini tüketiyorsa bu şu andaki iş bilmez tutumu yüzündendir"şeklinde konuştu.

'Bizdeki irade muhalefetin çoğunda yok'

Bir zamanlar hak, hukuk diye ortaya çıkan iktidarın geldiği noktaya bakın. Ülkemizde doğum hızı düştü. Türkiye’de doğurganlık hızı bu kadar alta inmemişti.  Bir ülkenin gücü nüfusunun zenginleşmesinden geçiyor. Ama ülkedeki ekonomik durum, yarınları görememe durumu bütün aileleri etkiliyor. Kirada oturanların sayısı son 10 yılda yüzde 30 artmış. Bu iktidar vatandaşın sahip olduğu evin anahtarını elinden almış, sen artık kirada oturacaksın demiş.  Bütün bu imarda olan yolsuzluklar dağıtılan rant, Türkiyede servet dağılımını bozan en büyük konulardan biridir.  Türkiye’de hukuk tam işlemedikçe bizim yürünecek çok yolumuz var. Bizdeki bu irade muhalefetin  çoğunda yok" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto