Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bahçeli'den Ahmet Hakan'a 'emekli paşa' yanıtı: 'Askerliğini 4 ay yapan da konuşuyor...'

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunulan 60 maddelik emekli olan askeri personellerin izinsiz olarak televizyon kanallarında konuşmasına ceza isteyen teklif hakkında konuştu. Bahçeli, "Televizyonda herkes konuşurken askerliğini 4 ay yapan da konuşuyor 20 sene çalışanda konuşuyor, paşa da konuşuyor, albay da konuşuyor buradan da bir sonuç çıkmıyor." dedi.

Bahçeli'den Ahmet Hakan'a 'emekli paşa' yanıtı: 'Askerliğini 4 ay yapan da konuşuyor...'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcahamam’da bir otelde gerçekleştirilen 'Ülkü Ocakları İl Başkanlarına Yönelik Eğitim Programı’na katıldı.

"4 AY YAPAN DA KONUŞUYOR"

Bir gazetecinin emekli paşaların televizyonlarda yorum yapmasına ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Bahçeli, şunlar söyledi:

"Yani fikirleri savunurken sınırlı sorumlu olmak lazım. Bugün de ifade ettim. Her gün her şeyi her yerde konuşmak doğru değil. Silahlı kuvvetlerde uzun yıllar hizmette bulunmuş birçok olayları çok yakinen tanıyan insanların yaşayan insanların daha doğrusu yaşadıklarını siyasi kalıp içerisinde yoruma kalkması doğru değil. Eğer yüksek bir tecrübe varsa bu tecrübeyi mücadele veren insanlara aktarmalı, daha sağlıklı, daha sonuç alıcı mücadeleye yardımcı olmaları lazım. Televizyonda herkes konuşurken askerliğini 4 ay yapan da konuşuyor 20 sene çalışanda konuşuyor, paşa da konuşuyor, albay da konuşuyor buradan da bir sonuç çıkmıyor."

AHMET HAKAN KARARI ELEŞTİRMİŞTİ

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, emekli askerlere ekran yasağının kapsam ve amacının belirsiz olduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Emekli askerler, en azından benim yaptığım televizyon programlarında... Savunma sanayisindeki gelişmeleri anlatıyorlar. Suriye ve Irak’taki terör yapılanmasıyla ilgili bilgiler veriyorlar. Dünyanın dört bir tarafındaki güvenlik sorunlarını yorumluyorlar. Rusya / Ukrayna savaşını analiz ediyorlar. Gazze’de yaşanan çatışmalara ışık tutuyorlar. Kime ne zararı var bunun?" 

NE OLMUŞTU?

AKP milletvekilleri imzasıyla sunulan 60 maddelik kanun teklifinde, emekli olan askeri personellerin izinsiz olarak televizyon kanallarında kendi alanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmaları halinde hapis cezası istendi. 

Teklifteki Askeri Ceza Kanunu'na eklenmesi istenen madde şöyle:  

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan yasa teklifinde, izin almadan askeri bilgileri paylaşan ve askeri konularda yorum yapan emekli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline hapis cezası istendi. Askeri Ceza Kanunu'na eklenecek madde ile, düzenlemeye aykırı hareket edenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. 


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Hakan Devlet Bahçeli emekli askerler