Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Bahçeli’nin çıkışı AKP’de geniş yankı uyandırdı: Erdoğan, ‘Aman ha’ diyerek uyardı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışı AKP içinde geniş yankı buldu. Bahçeli’nin bazı açıklamaları ‘çatlak’ olarak yorumlanırken AKP’li kaynaklar Erdoğan’ın toplantılarda yaptığı uyarıyı aktardı.

Bahçeli’nin çıkışı AKP’de geniş yankı uyandırdı: Erdoğan, ‘Aman ha’ diyerek uyardı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Özgür Özel ve Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le yaptığı görüşmelere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Bahçeli’nin “AK Parti-CHP isteniyorsa, biz engel olmayız” şeklindeki çıkışı gündeme oturdu.

Kulislerde “normalleşme adımlarının” Bahçeli’de “Türkiye’de bir eksen değişikliğini ortaya çıkarabileceği endişesi” oluşturabileceği yorumu yapılırken, MHP liderinin çıkışının bu endişeden kaynaklı olduğu ifade ediliyor. 

ERDOĞAN'DAN PARTİSİNE UYARI: 'AMAN HA...'

Bahçeli’nin açıklamaları AKP’de de geniş yer buldu.

İktidara yakınlığıyla biline Türkiye gazetesinin haberine göre, AKP kaynakları, “Bu açıklama Cumhurbaşkanı ile görüşülerek yapılmış bir açıklamadır. Cumhur İttifakı sıradan bir işbirliği değildir. Hangi şartlarda bir araya geldiğimizi unutmayız. Hem biz hem Sayın Cumhurbaşkanı; Sayın Bahçeli ve MHP’yi çok önemsiyoruz. Her toplantıda da Cumhurbaşkanı bize ‘Aman ha, Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir söz davranış içerisinde olmayın’ diye uyarıyor. Son görüşmelerinde de Sayın Bahçeli ile çok iyi görüşme yaptıklarını ve aralarında herhangi bir problem olmadığını özellikle söyledi' değerlendirmesinde bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN, BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, Cumhurbaşkanı’nın İspanya’ya gidişinde uçakta bulunan bazı kurmayları ile değerlendirme yaptığı ve yurtdışı seyahatinden döndükten sonra Bahçeli ile görüşeceği öğrenildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli