Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Tunç seçim yasaklarını dinlemedi: 7 günde 21 programa katıldı!

Seçimlere 10 gün kala başlayan ve bakanları da kapsayan seçim yasakları kapsamında bakanların propaganda çalışmalarına katılması Seçim Kanunu gereğince yasak. Ancak Adalet Bakanı Tunç, son 7 günde 4 ilde 21 programa katıldı.

Bakan Tunç seçim yasaklarını dinlemedi: 7 günde 21 programa katıldı!

31 Mart Yerel Seçimlerine 10 gün kala bakanlar için propaganda yapmanın yasak olmasına rağmen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 4 ile üs kurdu.

AKP ve Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarının çalışmalarına destek veren Tunç, son bir hafta içerisinde Bartın, Zonguldak, Karabük ve Çankırı illerinde seçim ofisi açılışı, miting, halk buluşması, esnaf ziyareti ve iftar gibi toplam 21 programa katıldı.

SEÇİM GÜNÜNE KADAR BÖLGEDE OLACAK

Bakan Tunç, Bartın’da belediye başkan adayları ile birlikte Amasra, Ulus ve Kurucaşile ilçeleri, Kozcağız, Kumluca, Abdipaşa ve Hasankadı beldelerini gezerek miting, esnaf gezileri ve iftar programlarına katıldı. Bartın il merkezinde ise Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte esnaf gezisi ve iftar programına da katılan Tunç, Zonguldak’ın Soğuksu semti ve Kilimli ilçesinde, Karabük’ün Safranbolu ve Yenice ilçelerinde gerçekleştirilen esnaf gezisi, miting ve STK buluşmasına iştirak ederken, Çankırı il merkezinde düzenlenen parti teşkilatını ziyaret, esnaf gezisi gibi programlarda da yer aldı. Programlarda esnaf ve vatandaşların da dertlerini tek tek dinleyen Bakan Tunç, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarının desteklenmesini istedi.

Tunç, programlarda hükümet ve mahalli idareler arasındaki 'uyuma' dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğini de bölge halkına anlattı.

Bakan Tunç’un seçimlerin yapılacağı pazar gününe kadar bölgede kalması bekleniyor.

KANUN NE DİYOR?

Oy verme gününden önceki 10 günlük sürede, yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya yurttaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtımı yasak olacak.

Bakanlarla, milletvekillerinin yurt içindeki seçim propagandası ve gezileri, makam otomobilleri ya da resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapılamayacak. Bu amaçlı gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlama törenleri yapılamayacak, resmi ziyafet verilemeyecek.

Bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası kapsamındaki gezilerine hiçbir memur katılamayacak.


Haber Kaynağı : İHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 31 Mart Yerel Seçimleri Bartın AKP