Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bayram ziyaretinde açıkladı! Saadet Partisi'nden YRP ile birleşme iddialarına ilk yanıt

Siyasi partilerin Ramazan Bayramı'nın 2. gününde ziyaretleri devam ederken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Yeniden Refah Partisi ile birleşme iddialarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bayram ziyaretinde açıkladı! Saadet Partisi'nden YRP ile birleşme iddialarına ilk yanıt

Ramazan Bayramı'nın 2. gününde Yeniden Refah Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu başkanlığındaki heyet, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya başkanlığındaki heyeti ağırladı. 

Görüşmede İsrail'le ticaret ve Hamas lideri İsmail Haniyye'nin çocukları ve torunlarının öldürülmesine ilişkin konu da ele alındı. 

"HEPİMİZİ ÇOK DERİNDEN ETKİLEDİ"

Saadet Partili Kaya, Haniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun İsrail tarafından ölldürülmesine ilişkin, "Gazze'deki yaşananları dün de aldığımız acı haber hepimizi çok derinden etkiledi aynı anda İsmail Haniyye'nin 3 evladı ve torunlarının şehit edilmesi ve onun gösterdiği metanet apayrı bir alemde yaşadığımızı bizlere hissettirdi. Temel acımız Gazze, bu bayramla beraber oradaki soykırımın da son bulduğu bir dönemi beraber yaşarız" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR GERÇEK TEPKİ DEĞİL"

YRP'li Uğurlu ise, İsrail'le ticarete ilişkin, "İstiyoruz ki ticaretin hepsi kesilsin. Önce ticaretimiz yok dediler, sonra ticaretimiz varmış diyip kısıtlama getirdiler. Bunlar gerçek tepki değil" ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ VE YRP BİRLEŞECEK Mİ?

Saadet Partili Kaya, "Yerel seçim sonrası partilerin aldığı oylar çokça tartışıldı. Saadet Partisi'nin Yeniden Refah Partisi'yle birleşmesi söz konusu olur mu?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Biz değerlendirmemizi yapıyoruz. Saadet Partisi aldığı sonuçları değerlendirir, bizim gündemimizde bir birleşme, ayrışma yok. Şimdi bir bayram ziyaretindeyiz. Bunların değerlendirileceği, nasıl olacağı, hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz daha sonra yetkili kurullarımızda değerlendirilir, kamuoyuna açılır"

NE OLMUŞTU?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi 1 büyükşehir ve 1 il belediyesi kazanarak Türkiye genelinde yüzde 6,19 oy oranına ulaşmıştı. Saadet Partisi ise yüzde 1,09 oy oranında kalmıştı. Seçimlerin ardından Saadet Partisi'nin YRP ile birleşme olasılığı gündeme gelmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Saadet Partisi Yeniden Refah Partisi Ramazan Bayramı 31 Mart Yerel Seçimleri